Οι διευκρινήσεις της Β’ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλ/νίας για τη δίωξη μαθητών του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου

Το Δ.Σ. της Β’ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα στα τοπικά Μ.Μ.Ε., σχετικά με τη δίωξη μαθητών του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου για τη συμμετοχή τους σε δράσεις ενάντια στα αντιεκπαιδευτκά μέτρα του υπουργείου Παιδείας τον Οκτώβριο 2020, περίοδο που υπήρχαν γενικευμένες μαθητικές καταλήψεις και Πανεκπαιδευτικές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα οφείλει να διευκρινίσει τα εξής:

Ζητήματα που άπτονται της εκπαιδευτικής κοινότητας και ειδικότερα για τους μαθητές, πάγια θέση του εκπαιδευτικού συνδικαλιστικού κινήματος είναι ότι λύνονται στα πλαίσια των παιδαγωγικών συλλογικών οργάνων και διαδικασιών εντός του πλαισίου λειτουργίας των θεσμοθετημένων οργάνων του σχολείου, όπως η διεύθυνση, ο σύλλογος διδασκόντων, το σχολικό συμβούλιο.

Η εμπλοκή άλλων φορέων πέραν της σχολικής κοινότητας για τον παιδαγωγικό έλεγχο μαθητών σε κάθε σχολική μονάδα δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση αποδεκτή.

Το Δ.Σ. της Β’ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας,  με αίσθημα ευθύνης, κάνει έκκληση σε κάθε αρμόδια αρχή, που έχει επαλειφθεί της  υπόθεσης να τεθεί στο αρχείο σε κάθε επίπεδο, ώστε να εξασφαλιστεί για τη νέα σχολική χρονιά η εύρυθμη λειτουργία του ιστορικότερου σχολείου του Αγρινίου.