Connect with us

Αιτωλοακαρνανία

Δικαστικό Μέγαρο Ι.Π. Μεσολογγίου: Αφέθηκαν και οι τελευταίοι Αστυνομικοί ελεύθεροι για τα επεισόδια στο Νεοχώρι

Στο Δικαστικό Μέγαρο Ι.Π. Μεσολογγίου οδηγήθηκαν, απολογήθηκαν και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι και οι τελευταίοι Αστυνομικοί για τα επεισόδια στο Νεοχώρι το 2019.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Ι.Π. Μεσολογγίου οδηγήθηκαν, απολογήθηκαν και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι και οι τελευταίοι Αστυνομικοί για τα επεισόδια στο Νεοχώρι το 2019.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Ι.Π. Μεσολογγίου οδηγήθηκαν, απολογήθηκαν και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι και οι τελευταίοι Αστυνομικοί για τα επεισόδια στο Νεοχώρι το 2019.

Υπενθυμίζεται ό,τι 29 συνολικά Αστυνομικούς, οι οποίοι βρέθηκαν στο πλαίσιο των μέτρων τάξης της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διεξαγωγή του αγώνα ως διμοιρίες υποστήριξης, έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη για τον τραυματισμό μίας γυναίκας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έλαβαν χώρα μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα.

Σήμερα απολογήθηκαν και τελευταίοι οκτώ Αστυνομικοί, και όπως συνέβη και με τους υπολοίπους που απολογήθηκαν διαδοχικά τη Δευτέρα και την Τετάρτη, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους επιβληθεί κάποιος περιοριστικός όρους.

Υπενθυμίζεται ό,τι μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα, που σηματοδότησε την άνοδο της Α.Ε.Μ. στη Γ’ Εθνική (καθώς επρόκειτο για αγώνα μπαράζ), οι οπαδοί των Γηπεδούχων, μετά την ήττα της ομάδας τους, ξεκίνησαν επεισόδια επιτιθέμενοι κυρίως στους Αστυνομικούς, αλλά και στους φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας.

Εκτοξεύτηκαν πέτρες, φωτοβολίδες, κροτίδες και έγιναν μάχες σώμα με σώμα με ρόπαλα, με αποτέλεσμα έξι αστυνομικοί να τραυματιστούν ελαφρά, όπως επίσης και αρκετοί οπαδοί, καθώς οι Αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χειροβομβίδων κόνεως, αλλά και δακρυγόνων.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε σε αυτό το σημείο φαίνεται ότι υπήρξε υπερβολική χρήση τέτοιων κατασταλτικών μέτρων από την Αστυνομία, με αποτέλεσμα σύμφωνα πάντοτε με την καταγγελία να προκύψει και ο τραυματισμός της γυναίκας στο κεφάλι.

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι η εν λόγω γυναίκα τραυματίστηκε στο κεφάλι, αλλά και στο σώμα και είχε υποβάλει μήνυση επικαλούμενη μάλιστα και μερική αναπηρία στην ακοή της, ως συνέπεια του τραυματισμού της.

Καθώς μιλάμε για επτά χρόνια μετά από τα επεισόδια αυτά που σημειώθηκαν στο γήπεδο του Νεοχωρίου αντιλαμβάνεται κανείς ότι η εν λόγω δικογραφία για αρκετό καιρό «λίμναζε»….

Ωστόσο προ ημερών ασκήθηκε η δίωξη σε 29 Αστυνομικούς, οι οποίοι κλήθηκαν εσπευσμένως να απολογηθούν.

Ο Συνήγορος Υπεράσπισης των 29 Αστυνομικών-Κατηγορουμένων, Χρήστος Τσιμπούκης, μιλώντας στον Δημήτρη Παπαδάκη και την Εφημερίδα «Συνείδηση», είχε χαρακτηρίσει εξ’ αρχής υπερβολική τη δίωξη σε βάρος των Αστυνομικών.

Σήμερα με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των απολογιών των Αστυνομικών, ο Χρήστος Τσιμπούκης ανέφερε: «Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των απολογιών άξιων και μάχιμων αστυνομικών πρώτης γραμμής οι όποιοι ατυχώς βρέθηκαν κατηγορούμενοι κατά την ενάσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.

Με αταλάντευτη εμπιστοσύνη στη λογοκρισία της Ανακριτικής και Εισαγγελικής Αρχής, ακλόνητη πεποίθηση στην αθωότητά τους, ενδελεχή μελέτη των στοιχείων της σχηματισθείσης δικογραφίας οι Αστυνομικοί στο σύνολο τους έτυχαν της δέουσας μεταχείρισης».

 

Διαβάστε επίσης: Πανεπιστήμιο Πατρών: Σχεδόν… άδεια το Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας στο Αγρίνιο και το Τμήμα Γεωπονίας στο Μεσολόγγι

Advertisement

Τελευταία νέα →