Δικαστήρια Αγρινίου: Προθεσμία έλαβαν οι συλληφθέντες για τη φονική ληστεία στο Χαλκιόπουλο (Photo – Video)

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου οδηγήθηκαν στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου οι φερόμενοι ως δράστες στη φονική ληστεία στο Χαλκιόπουλο Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες, 15 Ιανουαρίου 2021, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου, μετά τον εντοπισμό ενός ζευγαριού ηλικιωμένων που βρέθηκαν δεμένοι και φιμωμένοι στο σπίτι τους. 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των δικηγόρων τους, κ. Χρήστου Τσιμπούκη και κ. Γεώργιου Κασοκεράκη, οι τρεις συλληφθέντες αρνούνται των κατηγοριών που τους αποδίδονται και έχουν ζητήσει και λάβει προθεσμία για τη Δευτέρα το μεσημέρι, προκειμένου να απολογηθούν.

Η δήλωση του κ. Χρήστου Τσιμπούκη, δικηγόρου του ενός εκ των τριών φερόμενων δραστών στο Agrinio 365 TV:

Για την ιστορία:

Ο πρώτος φερόμενος ως δράστης, ανιψιός του ηλικιωμένου ζευγαριού, ο οποίος αρχικά ομολόγησε την εμπλοκή του στην υπόθεση, έχει ανακαλέσει την πρώτη του κατάθεση, ενώ ταυτόχρονα οι άλλοι δυο συλληφθέντες (δύο αδέρφια, επαγγελματίες του χωριού) μέσω του δικηγόρου τους ισχυρίζονται ότι δεν έχουν καμία ανάμειξη στο γεγονός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που έγινε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου, το συμβάν έλαβε χώρα τις βράδυνες ώρες της 8ης Ιανουαρίου 2021, από τους τρεις συλληφθέντες, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, ακινητοποίησαν τους παθόντες με την άσκηση βίας, τους έδεσαν και τους φίμωσαν, ενώ στη συνέχεια ερεύνησαν τους χώρους της οικίας και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για συμμορία και ληστεία κατά συναυτουργία, από την οποία επήλθε θάνατος προσώπου και σωματική βλάβη άλλου.

Βίντεο της Νίκης Παπαδούλας από την Ε.Ρ.Τ. ΕΔΩ


Ρεπορτάζ: Παρασκευάς Μάζης – Νάντια Μπούτα

«Agrinio365» Media Group | AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr