Δίκη Μακρή: Αίσθηση από κατάθεση παιδικής φίλης των δύο κατηγορουμένων

Στην επόμενη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας όπου εκδικάζεται η υπόθεση αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης και κατηγορίας  ενώπιον και στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι απολογίες των δύο  κατηγορουμένων, αδελφών Βουλγαρικής καταγωγής.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση  η κατάθεση που προκάλεσε αίσθηση στο δικαστήριο ήταν γυναίκας, παιδικής φίλης των δύο κατηγορουμένων, η οποία υποστήριξε πως την ημέρα  και την ώρα της δολοφονίας  βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου με τον δεύτερο κατηγορούμενο που φέρεται ως συνεργός του αδελφού του  στο έγκλημα!

Η μάρτυρας, ερωτηθείσα σχετικά  από την έδρα και τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής, ισχυρίστηκε ότι δεν εμφανίστηκε νωρίτερα και επέλεξε να καταθέσει όσα γνωρίζει 17 μήνες μετά τη δολοφονία του  επιχειρηματία, επειδή ήταν αρραβωνιασμένη. «Συζούσα με άλλον. Δεν μπορούσα να πω πως ήμασταν μαζί στο ξενοδοχείο. Τώρα δεν φοβάμαι πλέον, έχουμε χωρίσει με τον τότε σύντροφό μου».

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής της ο δικηγόρος της οικογένειας Μακρή,   Χαρ. Λυκούδης, με δήλωση του προς το δικαστήριο, επεσήμανε, μεταξύ άλλων πως «Η ένορκη κατάθεση της μάρτυρος είναι ψευδής. 17 μήνες μετά τη σύλληψη του πρώτου κατηγορουμένου, ουδείς αθώος εμφανίζει άλλοθι  για να παραπλανήσει το Δικαστήριο».

Ο τεχνικός σύμβουλος των δύο κατηγορουμένων, Γιώργος Καραθανάσης, κατέθεσε πως από τη μελέτη του  βιντεοληπτικού υλικού της δικογραφίας προκύπτει, μεταξύ άλλων,  ότι ο δράστης έχει ύψος 1, 75 ενώ ο κατηγορούμενος, φερόμενος εκτελεστής, έχει ύψος άνω του 1, 90.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε και σε άλλα στοιχεία όπως τα μαλλιά που κατά την άποψη του δεν ταυτίζονται μεταξύ δράστη και κατηγορουμένου.

Παρούσα στο δικαστήριο ήταν η Βικτώρια Καρύδα.