Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Προσπάθησε να τη βιάσει μέσα στο καμαρίνι του»

Με την κατάθεση πρώην συντρόφου μιας από τις καταγγέλλουσες συνεχίστηκε για ακόμη μια μέρα η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. 

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη, κατέθεσε ως μάρτυρας πρώην σύντροφος μιας από τις γυναίκες που τον καταγγέλλουν για απόπειρα βιασμού λέγοντας χαρακτηριστικά πως η ηθοποιός του είπε όσα συνέβησαν δύο χρόνια μετά και πως η αρχή του τέλους για τη σχέση τους ξεκίνησε τη βραδιά της απόπειρας βιασμού.

Ο κατηγορούμενος ηθοποιός άκουσε τον μάρτυρα να λέει πως το 2010 η δεύτερη καταγγέλλουσα, με την οποία ήταν σε σχέση, είχε αποδώσει τις μελανιές στα πόδια της σε ατύχημα. Ο ίδιος ανέφερε πως η αντίστροφη μέτρηση για την σχέση τους ξεκίνησε τη βραδιά της απόπειρας βιασμού.

«Μετά το συμβάν δεν είχαμε, πλέον, ερωτικές επαφές. Μετά από συζητήσεις, μου ανέφερε ότι δεν με βλέπει πλέον έτσι. Χωρίσαμε αλλά κρατούσαμε επαφές τηλεφωνικώς» κατέθεσε συμπληρώνοντας: «Δυο χρόνια μετά έμαθα για το συμβάν. Μου είπε ότι ο Φιλιππίδης αποπειράθηκε να την βιάσει μέσα στο καμαρίνι του και ότι είχε ανέβει πάνω της προκειμένου να την ακινητοποιήσει. Μου περιέγραψε ότι την στρίμωξε και ανέβηκε πάνω της και της κατέβασε το εσώρουχο και το παντελόνι. Στην προσπάθεια της να ξεφύγει έπεσε πάνω σε ένα τραπεζάκι και χτύπησε».

Ο ίδιος εξήγησε πως η νεαρή γυναίκα δεν τόλμησε να καταγγείλει την επίθεση σε βάρος της, αν και ο ίδιος της πρότεινε να το κάνει, καθώς – όπως είπε – φοβόταν.

«Τη ρώτησα γιατί δεν το κατήγγειλε και της είπα να πάει έστω και τότε να το καταγγείλει. Μου είπε ότι δεν πρόκειται να το κάνει γιατί φοβάται ότι θα έχει πολλά εμπόδια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μ. Δημητρακόπουλος (συνήγορος Πέτρου Φιλιππίδη): Τι φοβόταν; Έχουμε δημοκρατία και δικαστήρια. Αυτή είναι η μόνιμη επωδός που λένε όλες και ξαφνικά όλοι οι φόβοι έφυγαν με τη Μπεκατώρου το 2021;

Μάρτυρας: Αν ρωτάτε εμένα, κατανοώ το φόβο που είχε. Εγώ όντας έξω από το χορό, θα πήγαινα να το καταγγείλω. Αλλά δεν είμαι η καταγγέλλουσα.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως «έπεσε από τα σύννεφα» από την εξομολόγηση της πρώην συντρόφου του. «Ούτε καν μπορούσα να διανοηθώ κάτι τέτοιο» είπε και πρόσθεσε «Η πρώην σύντροφος μου, μόλις επρόκειτο να ξεκινήσει συνεργασία με τον Φιλιππίδη, ήταν ενθουσιασμένη, γνωρίζοντας ότι είναι ένας καταξιωμένος άνθρωπος στο χώρο και θεώρησε ότι ήταν ευκαιρία. Θα ήταν ένα πολύ καλό στοιχείο για το βιογραφικό της».

Νωρίτερα, ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν αντέδρασε όταν την ώρα που περνούσε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου δέχτηκε φραστική επίθεση από ένα πολίτη, ο όποιος του φώναξε: «Αυτό που έκανες στη γυναίκα μην τολμήσεις να το ξανακάνεις. Αληταρά! Μεγαλώνουμε παιδιά κι εμείς».

 

newsit.gr