Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Κλόουν της τοξικολογίας», αποκάλεσε τον Καθηγητή Ράικο ο Κούγιας

Στη διαδικασία ανάγνωσης εγγράφων προχωράει από αύριο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονίας της μικρής Τζωρζτίνας Δασκαλάκη με κατηγορούμενη την μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σήμερα στη δίκη επρόκειτο να εξεταστεί από τον Αλέξη Κούγια, ως συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης, ο καθηγητής τοξικολογίας Νίκος Ράικος. Ωστόσο, η εξέταση αυτή του μάρτυρα δεν έγινε καθώς ο κ. Κούγιας γνωστοποίησε στο δικαστήριο ότι δεν υποβάλλει καμία ερώτηση στον καθηγητή τοξικολογίας, ο οποίος σύμφωνα με τον συνήγορο προσκόμισε στο δικαστήριο πέντε έγγραφα που είχε ζητήσει η υπεράσπιση.

Επιπλέον ο κ. Κούγιας κατέθεσε στο δικαστήριο και αίτημα διακοπής για 15 ημέρες της διαδικασίας εξέτασης του κ. Ράικου προκειμένου η υπεράσπιση να συμβουλευτεί τον τεχνικό της σύμβουλο επί των εγγράφων, το οποίο απορρίφθηκε από το Δικαστήριο με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση.

«Αμφισβητούμε εντελώς την εργασία που έκανε ο κ. Ράικος. Από αυτά που είπε την προηγούμενη φορά, μας είπε ο συνεργάτης μας, πρόκειται για κλόουν της τοξικολογίας. Έπρεπε να τα είχε δώσει στον κ. Μπουζιάνη. Έχουμε αίτημα για κατ´ αντιπαράσταση εξέταση Μπουζιάνη-Ράικου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος.

Τέλος, το Δικαστήριο με ομόφωνη απόφασή του απέρριψε το αίτημα που υπέβαλε η υπεράσπιση, προκειμένου να κληθούν και να καταθέσουν στη δίκη ως μάρτυρες ειδικοί επιστήμονες που είχε προτείνει.

Βασιλική Κόκαλη – protothema.gr

 

Διαβάστε επίσης: Σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναύπακτο δωρεάν διαγνωστικοί έλεγχοι την Πέμπτη