Το «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών» για το κόστος της συναυλίας της Βανδή σε Αγρίνιο και Βόλο

«Παραθέτουμε πιο κάτω και επισυνάπτουμε  την Απόφαση του Δήμου Βόλου με Αρ. Πρωτ. 103419, από την οποία προκύπτει ότι στον εν λόγω Δήμο η συναυλία με τη Δέσποινα Βανδή τα Χριστούγεννα του 2019 κόστισε στη Δημοτική Αρχή Βόλου  το ποσό των εννέα χιλιάδων εννιακοσίων είκοσι ευρώ (9.920,00€), συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α..

 Στο Δήμο Αγρινίου όμως κόστισε  πενήντα χιλιάδες ευρώ (50.000€) όπως προκύπτει από την Ομόφωνη με αύξοντα αριθμό 66 Απόφαση της τακτικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Α. του Δήμου Αγρινίου με αριθμό 18/2022 την οποία επίσης παραθέτουμε πιο κάτω και επισυνάπτουμε.

Στην εν λόγω απόφαση της Κ.Ε.Δ.Α. εντύπωση κάνει το ότι δεν αναφέρεται ότι συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.!

Μετά την άρνηση της Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Α. κας Μαρίας ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ σε σχετική ερώτηση  να προσδιορίσει το κόστος της εν λόγω συναυλίας και μετά τις αντιδράσεις για το προκλητικό ποσό των 50.000,00 ευρώ, ο Δήμαρχος Αγρινίου προκειμένου να βγει από τη δύσκολη θέση επινόησε τους «χορηγούς» και σε σχετική δήλωση του πριν τη συναυλία ανέφερε ότι το επίμαχο ποσό μειώνεται στις 25.000,00€ διότι τα υπόλοιπα χρήματα θα αναζητηθούν από χορηγούς οι οποίοι όμως δεν υπήρχαν διότι εάν υπήρχαν τα ονόματά τους  θα αναφερόντουσαν  στη σχετική αφίσα που κυκλοφόρησε στην οποία όμως  ουδείς χορηγός αναγράφεται.  

Σε κάθε περίπτωση όμως ακόμα και έτσι να ήταν τα πράγματα, το γεγονός ότι η συναυλία αυτή στο Αγρίνιο θα κοστίσει 50.000,00€ δεν αλλάζει και βεβαίως τη συμφωνία αυτή  την έκανε ο Δήμος Αγρινίου. Δηλαδή η ίδια συναυλία της κας Βανδή  κόστισε πέντε (5) φορές περισσότερο στο Αγρίνιο από ότι στο Δήμο Βόλου. Δεν είμαστε αντίθετοι σε μια συναυλία ή άλλες εκδηλώσεις που ικανοποιούν τις ανάγκες των ανθρώπων για ψυχαγωγία και έξοδο από τα άγχη και την πολύπλευρη κρίση που μαστίζει την κοινωνία. Η ευθύνη βέβαια για την επιλογή της συγκεκριμένης εκδήλωσης και το κόστος αυτής ανήκουν στην παρούσα Δημοτική Αρχή.

Εμείς απλώς επισημαίνουμε ότι σε μια εποχή που οι άνθρωποι, λόγω της οικονομικής κρίσης, φτωχοποιούνται κάθε μέρα όλο και περισσότερο και αγωνίζονται κυριολεκτικά για να επιβιώσουν, ο Δήμος Αγρινίου συμπεριφέρεται σαν σπάταλη Αντουανέττα και μάλιστα κλείνει συμφωνίες χωρίς διαφάνεια αφού οι εξηγήσεις περί «χορηγών» που έδωσε, μετά τις αντιδράσεις για το προκλητικό ποσό των 50.000€, είναι αστείες, καθόλου πειστικές και δημιουργούν εύλογα ερωτήματα δεδομένου ότι τα ονόματα των «χορηγών» δεν αναφέρθηκαν πουθενά, ούτε στη διαφημιστική προβολή, ούτε στην εξέδρα της εκδήλωσης!!!

Τέλος θα πρέπει να πούμε ότι αφού  ο Δήμος Αγρινίου τελικά μπορεί να διαθέσει 50.000,00€ για τη συναυλία της Δέσποινας Βανδή, όπως προκύπτει από την προαναφερόμενη και επισυναπτόμενη απόφαση της Κ.Ε.Δ.Α., μετά την επικαλούμενη «κάλυψη»  μέρους του ποσού αυτού, ήτοι του ποσού των 25.000,00€  από «χορηγούς», το υπόλοιπο ποσό των  25.000,00€ που δεν θα διατεθεί προτείνουμε να το διαθέσει για την ενίσχυση  και χρηματοδότηση των πολιτιστικών δράσεων στους 9 πρώην Δήμους, νυν Δημοτικές Ενότητες (Δ.Ε.) ή για την ενίσχυση των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου μας».

ΚΕΔΑ ΒΑΝΔΗ

ΒΟΛΟΣ ΒΑΝΔΗ-1

«Παρέμβαση Τώρα – Δίκτυο Ενεργών Πολιτών»