Δηλώσεις του Γ. Βαρεμένου στην πρωινή εκπομπή της ΕΤ1 «Από τις έξι»

«Στην πιο κρίσιμη στιγμή, αποδείχθηκε ότι η δημιουργία του ταμειακού αποθέματος των 37 δισ. €, ήταν μία πράξη ύψιστης πατριωτικής ευθύνης», είπε ο Γ. Βαρεμένος απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, ενώ μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΤ1 «Από τις έξι», τόνισε: 

«Η Ελλάδα αλλά και ο κόσμος, θα βγει διαφορετικός από την κρίση του κορωνοϊού. Πιστεύω ότι αυτό που θα καθορίσει τις συνειδήσεις δεν θα είναι μόνο ο φόβος αλλά και το δίδαγμα από την κατάρρευση μύθων, όπως αυτού για την ελεύθερη αγορά ως παντοδύναμο φάρμακο, ή οι αντιλήψεις εκείνων που πίεζαν να ιδιωτικοποιηθεί ο μισός δημόσιος τομέας της υγείας. Οι προσπάθειες των εργαζομένων στην δημόσια υγεία είναι μεγαλειώδεις και επιβάλλουν την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας, ενώ αποδεικνύεται ότι ο πατριωτισμός δεν είναι μεγάλα λόγια αλλά στάση και τρόπος ζωής.

Πρώτη φορά μία αξιωματική αντιπολίτευση, εκτός απ’ τις κριτικές τοποθετήσεις, παρουσίασε τόσες πολλές συγκεκριμένες προτάσεις και συνεργάζεται στο πεδίο για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, είτε αυτές αφορούν στην υγεία των πολιτών είτε στην οικονομία.

Στο θέμα των εξελίξεων στην περιοχή και του προσφυγικού, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε τα κατάλληλα μηνύματα, τόσο στον Ερντογάν όσο και στην Ευρώπη και τους άλλους διεθνείς παράγοντες. Αποδεικνύεται επίσης, τώρα, πόσο σωστή ήταν η «οχύρωση» της χώρας προς Βορράν, με την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών και την οικοδόμηση συμμαχιών, γεγονός που οδήγησε τον τούρκο Πρόεδρο στο να μιλήσει για πολιτική, εκ μέρους της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., απομόνωσης της Τουρκίας. Τον δρόμο του πατριωτισμού τον βαδίζουμε με βάση την ρήση του Διονύσιου Σολωμού “εθνικόν είναι ό,τι είναι αληθές” και όχι με βάση τις επικοινωνιακές υπερβολές και σκοπιμότητες