Δήλωση Γ. Βαρεμένου για την μη-καταβολή ενίσχυσης για την ελιά Καλαμών

«Το Υπουργείο αναγνωρίζει: Δεκάρα τσακιστή στην Αιτωλοακαρνανία!», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρεμένος και συνέχισε ως εξής:

«Αυτό που συμβαίνει με την μη-ενίσχυση των παραγωγών ελιάς Καλαμών του νομού Αιτωλοακαρνανίας, δεν έχει προηγούμενο. Ούτε δεκάρα δεν έχουν πάρει οι παραγωγοί, κάτι που αναγνωρίζει το αρμόδιο υπουργείο και ενώ είχε προηγηθεί η δέσμευση του υπουργού κ. Βορίδη. Η ευθύνη για την μη-πληρωμή αποδίδεται απ’ τους αρμόδιους υπηρεσιακούς στους παραγωγούς διότι, λέει, χρησιμοποιούν λάθος κωδικούς στις δηλώσεις Ο.Σ.Δ.Ε. Απ’ ό,τι φαίνεται, κάποιοι καρεκλοκένταυροι δεν μπορούν να μοιράσουν δυό γαϊδάρων άχυρα ή, γενικότερα, το επιτελικό κράτος, που εμπνεύσθηκε ο πρωθυπουργός, χάνει λάδια, για να μην πω ότι έχει χτυπήσει μπιέλα.   

Σε κάθε περίπτωση, το αρμόδιο υπουργείο, το οποίο αναγνωρίζει το λάθος (ασχέτως πού το αποδίδει), πρέπει να επανορθώσει άμεσα, καταβάλλοντας στους παραγωγούς την αποζημίωση, πριν δει τα ελαιόδεντρα να στοιχειώνουν από εγκατάλειψη. Με αυτή την ενίσχυση θα μπορούσε να καλυφθεί ένα μέρος του κόστους παραγωγής, μέχρι να έλθει κάποια λιγότερο μουντή συγκυρία απ’ τη σημερινή.

Το πρόβλημα με την ελιά Καλαμών συνιστά δράμα και δεν μπορούν ορισμένοι να το μετατρέπουν σε μελόδραμα».