Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου διεκδικεί την Προεδρία της Κ.Ε.Δ.Ε.

Αρκετοί θα είναι οι υποψήφιοι εκείνοι που θα διεκδικήσουν τη θέση του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. μετά την υπουργοποίηση του Δημήτρη Παπαστεργίου. Στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του in.gr αναφέρεται και το όνομα του νυν Δημάρχου Αγρινίου κου. Γιώργου Παπαναστασίου.

Να διευκρινίσουμε ωστόσο πως ο νέος Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. που θα προκύψει από ψηφοφορία των 31 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. θα παραμείνει στο νέο του πόστο ως τον Φεβρουάριο του 2024, όπου τότε θα φανεί αν θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της Κ.Ε.Δ.Ε.

Τι ζητάει η Αυτοδιοίκηση από την επόμενη Κυβέρνηση;

Αυτό διότι οι Αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου του 2023 θα αναδείξουν τους νέους Δημάρχους των 332 Δήμων της Ελλάδας οι οποίο θα κληθούν εκ νέου μετά από λίγους μήνες να ψηφίσουν για το επόμενο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. και τον Δήμαρχο που θα τους εκπροσωπεί στο ανώτατο συλλογικό όργανο εκπροσώπησης τους, την Κ.Ε.Δ.Ε.

Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες την θέση του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε., θα διεκδικήσουν τόσο ο νυν Α’ Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, όσοι και ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος.

Άλλη μια υποψηφιότητα που αναμένεται να κατατεθεί προέρχεται από την Περιφέρεια της Ελλάδας και συγκεκριμένα από το Αγρίνιο. Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου λοιπόν αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα με την σειρά του. Ο Δήμαρχος Αγρινίου είναι και Πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Να σημειωθεί κάπου εδώ πως από πλευράς του ο κος. Παπαναστασίου ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μία φωτογραφία με τον μέχρι πρότινος Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Παπαστεργίου θέλοντας να τον ευχαριστήσει για τη μεταξύ τους συνεργασία αλλά και να του ευχηθεί παράλληλα καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Ανάμεσα στους υποψηφίους θα είναι επίσης ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ο οποίος είναι πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Να σημειωθεί πως υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για την δουλειά που έχει γίνει στην Κ.Ε.Δ.Ε. αυτή την τετραετία τόσο από τα μέλη του ΔΣ, προεξέχοντος του Προέδρου Δημήτρη Παπαστεργίου, του Γενικού Διευθυντή όσο και από τις επιτροπές και τους εργαζόμενους. Με αποκορύφωμα φυσικά το νέο εκλογικό νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα ισχύσει στις επόμενες εκλογές.

Αυτά ισχύουν προς το παρόν, με τις συζητήσεις να κορυφώνονται τις επόμενες ημέρες.

Δεν αποκλείεται να προστεθούν στη πορεία και άλλοι υποψήφιοι αν και φαίνεται δύσκολο με τα τωρινά δεδομένα.

Εκτός της πλειοψηφούσας παράταξης στις εκλογές της Κ.Ε.Δ.Ε. το 2019 όπου αναδείχθηκε η Παράταξη «Ισχυροί Αυτοδιοικητικοί Δήμοι» καταλαμβάνοντας 19 έδρες στο 31μελες Δ.Σ. (Ο Δήμαρχος Αθηναίων συμμετέχει αυτοδικαίως στο Δ.Σ.), στη ψηφοφορία που αναμένεται να διεξαχθεί τις επόμενες δέκα δεκαπέντε ημέρες, ρόλο σημαντικό θα παίξει και η στάση των Αντιπολιτευόμενων Παρατάξεων της Ένωσης, που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταλήξει ποια υποψηφιότητα θα στηρίξουν.

Χρήστος Ράπτης – in.gr

 

Διαβάστε επίσης: Το Αγρίνιο τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (Videos – Photos)