«Δημιουργία, ανάδειξη και αξιοποίηση του ψηφιακού πολιτιστικού αποθέματος»

Ποιος είπε ότι δεν διατίθενται ακόμη και σήμερα, εν μέσω πανδημίας, χρήματα που μπορεί να διεκδικήσουν φορείς, οργανισμοί αλλά και ιδιώτες -υπό προϋποθέσεις- που δραστηριοποιούνται στον φωτογραφικό κλάδο; Από που προέρχονται αυτά τα χρήματα (συνολικά 25.000.000 ευρώ), και ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την υποβολή αιτήσεων διαβάστε παρακάτω…

Από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοινώθηκε η προκήρυξη της δράσης «Δημιουργία, ανάδειξη και αξιοποίηση του ψηφιακού πολιτιστικού αποθέματος» η οποία χρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α. (2014-2020) με προϋπολογισμό 25.000.000 ευρώ.

Αντικείμενο της δράσης είναι «Η ανάπτυξη, οργάνωση, και προβολή ψηφιακού περιεχομένου που αφορά πολιτιστικά αγαθά, όπως κινητά και ακίνητα μνημεία, συλλογές, τεκμήρια, αρχεία, και χώρους πολιτισμού που χρονολογούνται από το 1830 και μετά, καθώς και ανάπτυξη και διάθεση σχετικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών στο κοινό».

Η δράση απευθύνεται σε Νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Νομικά πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, καθώς και άλλους αρμόδιους φορείς.

Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι όποιοι συλλέκτες παλαιών φωτογραφιών αλλά και εξοπλισμού δημιούργησαν αξιόλογες συλλογές έχοντας δημιουργήσει γι’ αυτόν τον σκοπό κάποια μη κερδοσκοπική εταιρεία ή έναν οποιονδήποτε φορέα για την διαχείρισή τους μπορούν να διεκδικήσουν χρηματοδότηση η οποία σύμφωνα με την προκήρυξη, μπορεί υπό προϋποθέσεις να φτάσει το 100%.

Η δράση πριμοδοτεί όλες τις δαπάνες για την ψηφιοποίηση και ανάρτηση στο διαδίκτυο των συλλογών, τα κόστη επιστημονικής τεκμηρίωσης, την συγγραφή πολύγλωσσου περιεχομένου κ.α.

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι 26 Μαρτίου 2021. Περισσότερες πληροφορίες αναζητήστε ΕΔΩ

photo.gr