Δημητρίου και Κολιοπούλου εξέφρασαν το παράπονό τους στον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου

Οι μανάδες των δύο αδικοχαμένων 16χρονων του Βασίλη Πλούμη και του Ντίνου Σιάμου εξέδωσαν ανακοίνωση προς τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για το γεγονός πως ξέχασαν να συμπεριλάβουν και τα ονόματα των παιδιών τους στην ονοματοθεσία Οδών και Πλατειών εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο το παράπονό τους.

Να σημειωθεί πως τα δύο παιδιά πρόσφεραν… ζωή μέσα από τον θάνατό τους δωρίζοντας τα όργανά τους σε άλλους συνανθρώπους.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρουν η Σία Δημητρίου και η Βούλα Κολιοπούλου:

«Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε

Με απύθμενη προσοχή διαβάσαμε την απόφαση της Επιτροπής που αφορά στην ονοματοδοσία μιας πληθώρας οδών της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, της πόλης μας.

Με σεβασμό στην απόφαση της Επιτροπής και δέος στην προσφορά των σημαντικών προσωπικοτήτων και Ηρώων Εξοδιτών, που άφησαν βαριά παρακαταθήκη και αποτύπωμα διαμορφώνοντας την ιστορική και πολιτισμική ταυτότητα της Ιερής μας Πόλης, θα θέλαμε –παράλληλα- να μοιραστούμε μαζί σας τη ματαίωσή μας ως προς την εκκωφαντική φασαρία της ΣΙΩΠΗΣ σας απέναντι στην Προσφορά Ζωής δύο πολύ πρόωρα αδικοχαμένων 16χρονων εφήβων , του ΒΑΣΙΛΗ ΠΛΟΥΜΗ και του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΙΑΜΟΥ, που τυγχάνει να είναι τα παιδιά μας.

Ήταν Παιδιά, Δημότες αυτής της πόλης που την περπάτησαν, την αγάπησαν, τη μύρισαν και αιφνίδια και αφύσικα έφυγαν και δραπέτευσαν σε έναν άλλο κόσμο…. Δεν ξέχασαν, όμως, να αφήσουν ένα παράδειγμα θυσίας και υπέρβασης του θνητού, ΔΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ…

Είναι κι αυτή μια σύγχρονη ΕΞΟΔΟΣ, αξιότιμε κύριε Δήμαρχε…

Ήταν παιδιά… Δεν έγραψαν ποιήματα, πεζά, δεν ήταν ιστορικοί ή εικαστικοί για να τιμηθούν αλλά ΕΠΙΒΑΛΛΟΤΑΝ να δοθούν δυο δρόμοι στο ΒΑΣΙΛΗ και στο ΝΤΙΝΟ μας, ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ της άδολης προσφοράς ενός υπέρτατου ανυπολόγιστου αγαθού….

ΤΗΣ ΖΩΗΣ………

Σας ευχαριστούμε θερμά για το μοίρασμα και το χρόνο σας..

ΔΥΟ ΜΑΝΕΣ

Σία Δημητρίου & Βούλα Κολιοπούλου-Σιάμου»

 

Διαβάστε επίσης: Από το Μόναχο στο Αγρίνιο πάνω σε …δύο ρόδες – Εμπειρία ζωής για τον 84χρονο ποδηλάτη Βάλτερ (Photos)