Δημήτρης Μακρής: «Ας ηχήσει το εγερτήριο σάλπισμα στο Αγρίνιο»

Δημήτρης Μακρής: «Ας ηχήσει το εγερτήριο σάλπισμα στο Αγρίνιο»

1.- Καιρός είναι αδέρφια μου Αγρινιώτες που εκ του αποτελέσματος κρίνοντες, διαπιστώνουμε να είμαστε πολίτες παρίες συγκρινόμενοι με τους πολίτες όλων των πόλεων της Ελλάδας γιατί μας έλαχε να ζούμε στον πιο αδικημένο , υποβαθμισμένο και παραγκωνισμένο Δήμο, είναι καιρός λέω να ακούσουμε εγερτήριο σάλπισμα για κινητοποιήσεις που μας αφορούν άμεσα.

2.- Οι άρχοντές μας δεν μπορούν πλέον να γυρίζουν από το άλλο πλευρό. Δεν μπορούν άλλο να καθεύδουν στη ραστώνη της εξουσίας και να επαφίενται στο ότι βρέξει ας κατεβάσει. Οι λεονταρισμοί τους δεν έχουν καμία αξία αν δεν πάρουν σημαντικές πρωτοβουλίες. Αντιλαμβάνονται όλοι ότι όπως εξελίχθηκαν τα πράματα, έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Με ποια μούτρα θα διεκδικήσουν εξουσία σε επόμενες εκλογές. Λογικά κάποιοι θα βγουν μπροστά και θα απαιτήσουν τα αυτονόητα δικαιώματά μας τώρα που καθώς φαίνεται ξεχείλισε το ποτήρι.

3.- Στο σάλπισμα οφείλουν οι πάντες συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι να στρατευθούμε, να συμπαραταχθούμε και να συμπολεμήσουμε την κοροϊδία που υφιστάμεθα για 10ετίες. Από τη μια η Πάτρα μας κλέβει και μας αρπάζει συστηματικά την πανεπιστημιακή εκπαίδευση και από την άλλη η επίσημη πολιτεία ως μη αντιλαμβανόμενη την κατάφωρη αδικία, μας αφήνει στο περιθώριο σαν κατοίκους παρακατιανής κωμόπολης. Καιρός είναι και συ όπου κι αν ανήκεις ιδεολογικά να διατρανώσεις και να στηρίξεις τις πρωτοβουλίες που θα πάρουν. Αν δεν τις πάρουν κακό του κεφαλιού τους και κρίμα στο μπόι τους. Οι κατά καιρούς και επί σειρά ετών άρχοντες ενδιαφέρθηκαν επιφανειακά και αναποτελεσματικά, ώστε πήραν στο λαιμό τους το μέλλον του τόπου. (Αντί να απαιτήσουν τα πάντα και τα μείζονα, ζητούσαν με χλιαρότητα τα ελάσσονα για να πάρουμε τα ελάχιστα έως μηδαμινά και ασήμαντα).

4.- Οι τωρινοί άρχοντες οφείλουν όχι μόνο να κινητοποιηθούν τοπικά αλλά και δυναμικά με το δικαίωμα που μας δίνει το εξόφθαλμο δίκιο μας να χτυπήσουν πόρτες στη Βουλή και στο μέγαρο Μαξίμου με δυο απαιτήσεις: Α) Να γίνει το Αγρίνιο ξεχωριστή έδρα Περιφερειακής Ενότητας. (Πληροί όλα τα κριτήρια και δεν είναι του παρόντος να το τεκμηριώσω). Β)Λαμβανομένου υπόψη ότι με τα τελικά στοιχεία ΕΛ-ΣΤΑΤ, απογραφή 2011, ο Δήμος Πατρέων έχει 177.252 και του Αγρινίου 106.056 κατοίκους και με δεδομένο ότι η Πάτρα έχει 32 πανεπιστημιακά τμήματα, με εναπομείναντα στο Αγρίνιο μόνο δυο, να μεταφερθούν δέκα στο Αγρίνιο για εφαρμογή της Αρχής της Αναλογικότητας πληθυσμού και τμημάτων . Έτσι η Πάτρα θα βρεθεί να έχει 22 και το Αγρίνιο 12 τμήματα τα οποία θα αποτελέσουν Αυτόνομο Πανεπιστήμιο. (Πάλι ριγμένοι θα είμαστε αλλά η αδικία θα έχει μικρότερες διαστάσεις).

5.- Το μεγάλο ατού του Αγρινίου είναι ο λαός του που είναι ο μεγαλύτερος όλων των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας και μπορεί κατακλύζοντας παλλαϊκά την πλατεία Συντάγματος να διεκδικήσει επιθετικά και αποφασιστικά τα δικαιώματά του με άξιους μπροστάρηδες να κερδίσει τα αποστερημένα και να αποτινάξει πλήθος παθογενειών και κακοδαιμονιών που το κρατάνε σε μαρασμό. Διαφορετικά αν οι αρμόδιοι αδρανήσουν, θα αυτοπαραδοθούν στην κρίση της κοινωνίας αλλά και των επερχομένων γενεών δηλ. της Ιστορίας του Αγρινίου. Δεν μπορούν να επαφίενται στις τακτικές των προγενεστέρων τους με κάποιο ψήφισμά τους. Μπορούν και πρέπει να πάρουν πρωταγωνιστικές πρωτοβουλίες. Δεν ταιριάζει σ’ εμάς τους Δυτικορουμελιώτες τους απογόνους ηρώων και ελευθερωτών του τόπου μας προ 200 ετών, να παραμένουμε ακόμα ραγιάδες και φτωχοί συγγενείς των άλλων Ελλήνων και υποτελείς των Πατρέων.

6.- Ας ελπίσουμε αδέρφια μου Αγρινιώτες ότι <<όπου να ’ναι θα σημάνουν οι καμπάνες, αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας>>. Όχι άλλες κοροϊδίες. Αξίζει στα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον και οφείλουν οι επιβήτορες της εξουσίας να πάρουν αποφάσεις ανάλογες του αξιώματος, της φιλοτιμίας και του αναστήματός τους. Προϋπόθεση να ηχήσει το σάλπισμα είναι να εμφορούνται οι άρχοντες με το αντίδοτο του ραγιαδισμού που δεν είναι άλλο από το ψυχικό σθένος το λεγόμενο τσαγανό. Υπάρχει; Ίδωμεν!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Θ. ΜΑΚΡΗΣ – Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ