Δημήτρης Μακρής: «Μήπως ζούμε σε άλλον Δήμο κύριοι του Δήμου Αγρινίου;»

«Παρακολουθώντας τηλεοπτικά τις τοπικές ειδήσεις ακούω κάλεσμα του Δήμου Αγρινίου για συμμετοχή μας στις διενεργούμενη απογραφή, εκπλήσσομαι όταν ακούω ότι ο Δήμος Αγρινίου σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ. στην απογραφή του 2011 αριθμούσε τις 93.000 κατοίκους. Αρχικά μεν εκπλήσσομαι και ακολούθως εξοργίζομαι όταν προσπαθώ να συμβιβασθώ με αυτό που άκουσα.

Δεν παριστάνω τον παντογνώστη αλλά επειδή έγραψα πολλά για το Αγρίνιο προσπαθώντας να υπερασπισθώ τα συμφέροντά του και να κεντρίσω το ενδιαφέρον των αρμοδίων να αναλάβουν τις ευθύνες τους, θυμόμουνα ότι σύμφωνα με ΕΛ.ΣΤΑΤ. Φ.Ε.Κ. 697/20-3-14 οι κάτοικοι του Δήμου Αγρινίου ανέρχονταν στις 106.000.

Αναρωτιέμαι: Είναι δυνατόν να μην ξέρουν τι τους γίνεται; Είναι δυνατόν να μειώνουν τον πληθυσμό μας κατά 13.000; Αφού δεν γνωρίζουν το μεγάλο πλεονέκτημά μας δηλαδή το έμψυχο κεφάλαιο που μας αναδεικνύει στον μεγαλύτερο Δήμο όλης της Ρούμελης, (διαφορά 35.000 από Λαμία έδρα Περιφέρειας) με ποιο σθένος και ποια επιχειρήματα θα χτυπούσαν πόρτες για τα δικαιώματα του Αγρινίου; Μήπως έτσι εξηγείται ότι δεν εισακούεται ο Δήμος Αγρινίου για τα αυτονόητα δικαιώματά του; Μήπως έτσι εξηγείται που στην Πάτρα μας εξομοιώνουν με την Αμαλιάδα; Μήπως έτσι εξηγείται που οι δημότες του Αγρινίου εξακοντίζονται σε άλλες μικρότερες πόλεις της Ελλάδας σαν Βορειοηπειρώτες;

Δεν θα προσθέσω άλλα παρά μόνο ότι είχα δίκιο όταν έγραφα ότι είμαστε ραγιαδιστάν. ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ήταν ο τίτλος άρθρου μου που είχα γράψει πριν πέντε χρόνια και λυπάμαι που δεν βλέπω να ξυπνάει. Κρίμα που καλοπροαίρετα σε κάποιο πρόσφατο άρθρο μου για να τους ενθαρρύνω τους είπα μπράβο».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ – Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ