Δημήτρης Τραπεζιώτης για Αμπάρια Παναιτωλίου & Ανάληψη Δαφνιά: «Αιδώς Αργείοι!»

Αμπάρια Παναιτωλίου και Ανάληψη Δαφνιά 

Περίσσιο θράσος μετά από εννιά (9) χρόνια εγκατάλειψης

Αιδώς Αργείοι!!!

Του Δημήτρη ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗ

Μετά από εννέα (9) χρόνια αδιαφορίας για τις περιοχές Αμπάρια και Δαφνιά και αναλγησίας απέναντι στους δημότες που λαχταρούσαν μια εύκολη πρόσβαση σε ένα καθαρό και αναβαθμισμένο φυσικό περιβάλλον, τώρα, προς το τέλος της θητείας του,  έρχεται ο νυν Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου και με περίσσιο θράσος εξαγγέλλει: «Βελτίωση και ανάπλαση παραλίμνιων κοινοχρήστων χώρων αναψυχής Δήμου Αγρινίου» προϋπολογισμού 120.000 €. στα «Αμπάρια» Παναιτωλίου και στην Ανάληψη Δαφνιά.!!!

Τα Αμπάρια Παναιτωλίου ήταν κάποτε ένας θαυμάσιος χώρος  διαμορφωμένος με αγάπη και σεβασμό στη φύση από τον πρώην Δήμο Θεστιέων, κατά τη διάρκεια της θητείας μου. Εκεί είχαν υλοποιηθεί οι  πρώτες και μοναδικές τουριστικές υποδομές  δηλαδή  το πρώτο αλιευτικό καταφύγιο, η παιδική  χαρά,  ο χώρος εκδρομικού γεύματος και συνάθροισης με τα ξύλινα τραπέζια με παγκάκια, η ξύλινη περίφραξη του υδραύλακα με σιδηρόξυλο,   η διαμόρφωση της παραλίας με πέτρα κ.α. οι οποίες δυστυχώς   έχουν σχεδόν καταστραφεί από εγκατάλειψη και  ρημαχτεί από το χρόνο. 

Αντί οι υποδομές αυτές να διαφυλαχθούν ως κόρη οφθαλμού και να συντηρηθούν ώστε τα Αμπάρια να αποτελούν κόσμημα για τον Δήμο Αγρινίου, καθότι είναι η πρώτη πρόσβαση προς τη λίμνη Τριχωνίδα και κατά μια έννοια  «το Επίνειον» της πόλης, όλα αυτά τα χρόνια δεν έτυχαν ουδεμίας, έστω και πρόχειρης συντήρησης από τον Δήμο και αφέθηκαν να «σαπίσουν» μαζί με το μοναδικό Κέντρο Περιβάλλοντος Τριχωνίδας (ΚΕΠΕΤΡΙ) που υπήρξε ο μοναδικός φορέας ουσιαστικής συμμετοχής και δημιουργίας οικοτουριστικού ρεύματος επισκεπτών στην περιοχή (20.000 επισκέπτες σε 4 χρόνια-2006-2010). 

Οι  περιοχές Αμπάρια και Δαφνιάς  που εσείς κ. Δήμαρχε αποκαλείτε «παραλίμνιους χώρους αναψυχής» δεν είναι αστικά πάρκα αλλά φυσικοί οικότοποι της παραλίμνιας ζώνης της Τριχωνίδας και μάλιστα ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο  Natura 2000, ιδιαίτερα η περιοχή του Δαφνιά όπου βρίσκεται ο οικότοπος προτεραιότητας των Ασβεστούχων Βάλτων,  εξαιρετικής σημασίας και σπουδαιότητας για τη βιοποικιλότητα και ως εκ τούτου χρήζουν  ιδιαίτερης προστασίας και φροντίδας.. 

Αφού λοιπόν παρατήσατε στην τύχη τους τις δύο αυτές περιοχές, όπου υπήρχαν υποδομές για αναψυχή και ήπια τουριστική ανάπτυξη, προϋποθέσεις για την έξοδο από τον οικονομικό μαρασμό, έρχεστε τώρα και σαν να μην συμβαίνει τίποτα, χλευάζοντας τη νοημοσύνη μας, προσπαθώντας να μας πείσετε ότι τόσα χρόνια δεν υπήρξε άλλος τρόπος χρηματοδότησης για τη συντήρησης και αξιοποίησή τους  και μας μιλάτε με «περηφάνεια» για την «Βελτίωση και ανάπλαση παραλίμνιων κοινοχρήστων χώρων αναψυχής Δήμου Αγρινίου»!! και «αναβάθμιση της Τριχωνίδας» εσεις που κάνατε ότι περνούσε από το χέρι σας για να την υποβαθμίσετε

Τα 120.000 ευρώ και για τις δύο περιοχές που είναι ψίχουλα και στάχτη στα μάτια των πολιτών, είναι χρήματα με τα οποία επιβαρύνεται ο Δήμος Αγρινίου  και το Δημόσιο από δικής σας ευθύνη γιατί ουσιαστικά δίνονται σήμερα  για την αποκατάσταση της βλάβης των υπαρχουσών υποδομών οι οποίες κατεστράφησαν και από δική σας εγκληματική αμέλεια και αδιαφορία. ΑΙΔΏΣ ΑΡΓΕΊΟΙ.

 

Για το Δίκτυο 

Act now – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΡΑ

Δημήτης ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ Δικηγόρος

π. Δήμαρχος Θεστιέων