Λ. Δημητρογιάννης: «Αναπτυξιακό θετικό πρόσημο στην Περιφέρεια»

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Δυτικής Ελλάδας κ. Λάμπρος Δημητρογιάννης, κάνει ένα σύντομο απολογισμό ενός έργου που επέφερε, όπως αναφέρει, αναπτυξιακό θετικό πρόσημο στην Περιφέρεια τους τελευταίους 28 μήνες.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Λάμπρου Δημητρογιάννη:

Από τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, τελευταίας για το 2021.

Για 28 μήνες είχα την τιμή και την ευθύνη να προεδρεύω μιας επιτροπής που επέφερε αναπτυξιακό θετικό πρόσημο στην Περιφέρεια, ιδίως σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο.

Στο διάστημα αυτό, με συναίνεση και ισχυρή διαβούλευση:
– Επιταχύναμε την υλοποίηση 41 μεγάλων έργων στην Περιφέρεια, 11 από αυτά στην Αιτωλοακαρνανία.
– Επισπεύσαμε τη δημιουργία και αναβάθμιση 36 μεγάλων επιχειρήσεων, 23 στην Αιτωλοακαρνανία, στους τομείς της αγροδιατροφής, της κυκλικής οικονομίας, του τουρισμού, των επικοινωνιών και των κατασκευών.
– Μετατρέψαμε τη Δυτική Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο, με τη θετική γνωμοδότηση για 22 μεγάλα ενεργειακά έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ήπιας μορφής.
Ιδιαίτερα για την Αιτωλοακαρνανία,αναμένεται να υλοποιηθούν 19 ενεργειακά έργα κρίσιμης σημασίας για την περιοχή.
– Σταθεροί στις θέσεις μας, απορρίψαμε αιολικά έργα 163 MW συνολικά, μένοντας στη πάγια θέση μας για αλλαγή του τρόπου εγκατάστασης και λειτουργίας αιολικών, σεβόμενοι τις τοπικές μας κοινωνίες.
– Ενσωματώσαμε συγκεκριμένους όρους και προσθήκες για τη λειτουργία δραστηριοτήτων με σεβασμό για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη.

Οι αριθμοί και τα δεδομένα αποδεικνύουν τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στην περιοχή μας, δημιουργώντας νέα πλαίσια για το μέλλον!