Ο Λ. Δημητρογιάννης στον Antenna Star για τη σπουδαία τουριστική επένδυση στην Πάλαιρο (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και στην εκπομπή «Με υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί ο ο Aντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρος Δημητρογιάννης.

«Η τουριστική ανάδειξη της περιοχής μας αποτελούσε και αποτελεί βασική μας στόχευση», ήταν ένα πρώτο σχόλιο που έκανε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην έγκριση προ ημερών της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη μεγάλη τουριστική επένδυση στην Πάλαιρο, επιταχύνοντας την υλοποίηση της.

«Δημιουργούνται πλέον νέες προοπτικές για την Αιτωλοακαρνανία, καθώς θα πρόκειται για την πρώτη μονάδα 6 αστέρων» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας ότι: «Πρόκειται για επένδυση που θα κοστίσει 107 εκατομμύρια ευρώ, και θα προσφέρει 350 θέσεις εργασίας, μόνιμες και εποχιακές. Αναμένεται να ενισχυθεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής καθώς και η τοπική οικονομία. Μάλιστα θα αναβαθμιστεί ο τουριστικός προορισμός σε πλαίσια βιώσιμης ανάπτυξης, με προστασία του περιβαλλοντικού χαρακτήρα της περιοχής και φυσικά αυξάνεται το κίνητρο προσέλκυσης νέων επενδυτικών σχεδίων».

Τέλος, πρόσθεσε ότι «συμβάλλουμε ως Περιφέρεια στις προσπάθειες που θα μας καθιερώσουν στον Χάρτη του εγχώριου και διεθνούς Τουρισμού!».

Ακούστε, αναλυτικά όλη τη συνέντευξη του κ. Δημητρογιάννη στον Antenna Star 103.5: