Δημητρογιάννης: «Υλοποίηση επενδύσεων άνω των 600 εκ. ευρώ με τη συνδρομή της Περιφέρειας το 2022»

Ανάρτηση του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Λάμπρου Δημητρογιάννη

Όταν στρέφεις το βλέμμα σου στους ανθρώπους, και τα δεδομένα το αποδεικνύουν! Σε ένα απαιτητικό 2022, ο απολογισμός μας για την Αιτωλοακαρνανία, μας δίνει επιπλέον κίνητρο και για τη νέα χρονιά.

Η συμβολή και η συνδρομή μας, στην υλοποίηση επενδύσεων άνω των 600 εκ. ευρώ καθώς και στην επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας, ήταν καθοριστική:

– Επισπεύσαμε 26 μεγάλες δραστηριότητες στον πρωτογενή τομέα, τις υποδομές, την ενέργεια, τη βιομηχανία-μεταποίηση και τις υπηρεσίες.

– Επιταχύναμε την έναρξη 600 μικρών και μεσαίων αναπτυξιακών προσπαθειών για την τοπική οικονομία.

– Διεκπεραιώσαμε το 88% των χωροταξικών ζητημάτων του νομού, που αφορούσαν Δήμους και πολίτες.

– Στηρίξαμε την λειτουργία 50 κτηνοτροφικών μονάδων.

– Συνδράμαμε τις υγειονομικές μονάδες του νομού για τη διαχείριση των αποβλήτων και απορριμμάτων τους.

– Ενισχύσαμε τη Βιώσιμη ανάπτυξη, με την για πρώτη φορά προσπάθεια ανάδειξης της λίμνης Κρεμαστών, την επιτάχυνση της προστασίας του ποταμού Ινάχου, και την ωρίμανση των δράσεων για την προστασία και ανάδειξη των 5 φυσικών λιμνών της Αιτωλοακαρνανίας.

– Προβήκαμε σε 70 περιβαλλοντικούς ελέγχους, για την προάσπιση του περιβάλλοντος και των τοπικών κοινωνιών.

Και ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όσους στήριξαν την προηγούμενη χρονιά τις πολλαπλές πρωτοβουλίες μας για τη δημόσια υγεία, την κοινωνική πολιτική, το περιβάλλον και την τοπική ανάπτυξη!

Και συνεχίζουμε τις πράξεις με ουσία για την τοπική μας κοινωνία!