Δήμος Αγρινίου: Eργασίες στον κεντρικό αγωγό υδροδότησης της Μακρυνείας (Photos)

Στo τελικό στάδιο υλοποίησης βρίσκεται το τμήμα του Κεντρικού Αγωγού υδροδότησης της Μακρυνείας από την περιοχή Ζευγαρακίου έως τις Παπαδάτες, συνολικού μήκους 4.450 μέτρων.

Αναμένεται να ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο δίνοντας λύση στο πρόβλημα με τις αλλεπάλληλες βλάβες στον κεντρικό αγωγό και τα σοβαρά ζητήματα στην υδροδότηση της ευρύτερης περιοχής.

Το συγκεκριμένο τμήμα αποτελεί κομμάτι του έργου: «Αντικατάσταση Τμήματος Κεντρικού Αγωγού Υδροδότησης Μακρυνείας και Τμημάτων Αγωγών Δ.Ε. Στράτου και Αγ. Κωνσταντίνου –Προμήθεια και Εγκατάσταση Συστημάτων Τηλεμετρίας Δικτύου Ύδρευσης» συνολικού προϋπολογισμού 1.780.000,00 €.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Α. Ιωάννη Φαρμάκη, τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κιτσοπάνο επισκέφθηκαν το έργο και παρακολούθησαν την πρόοδο των εργασιών.

«Ολοκληρώνεται ένα έργο ζωτικής σημασίας για τους δημότες μας. Μια μεγάλη παρέμβαση, με αποτελέσματα άμεσα ορατά για τους κατοίκους της περιοχής ενώ αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας τους. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί δίνουμε λύση σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρούσε επί σειρά ετών την περιοχή», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου .

Με το ίδιο έργο θα τοποθετηθούν συνολικά 17 σταθμοί ελέγχου του δικτύου ύδρευσης στις περιοχές των Δ.Ε. Στράτου, Νεάπολης, Μακρυνείας, Αρακύνθου και Παραβόλας. Με αυτό το σύστημα θα παρακολουθείται και θα εποπτεύεται συνεχώς το δίκτυο υδροδότησης με αποτέλεσμα να εντοπίζονται και να αποκαθίστανται έγκαιρα τα προβλήματα που θα προκύπτουν.

Παρόντες ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιωάννης Βασιλείου, ο Πρόεδρος Ζευγαρακίου Κώστας Παππάς και ο Διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α.Α. Χρ. Κωστάκης.