Δήμος Αγρινίου | Να το πάρει το δάνειο ή να μην το πάρει;

Στις αρχές του Αυγούστου ο Δήμος Αγρινίου επιδοτήθηκε με 990.000 ευρώ από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», στον Άξονα προτεραιότητας «H τοπική ανάπτυξη και η προστασία περιβάλλοντος», για την  «Προμήθεια απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών».

«Η απόφαση αυτή», είχε πει τότε, ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, «είναι αναμφίβολα μια  ευνοϊκή απόφαση αφού  μας δίνει τη δυνατότητα να ανανεώσουμε τον στόλο μας και να εξυπηρετήσουμε με ακόμη περισσότερα όπλα την καθημερινότητα και τη δημόσια υγεία».

Εδώ και ένα χρόνο περίπου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Αγρινίου, πήρε απόφαση, κατά πλειοψηφία, να πάρει ο Δήμος Αγρινίου, 590.000 ευρώ δάνειο, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για να προμηθευτεί τρία απορριμματοφόρα.

Σύμφωνα με τους όρους του δανείου, το επιτόκιο είναι 3,70% και έχει διάρκεια αποληρωμής τα δέκα χρόνια και η ετήσια τοκοχρεωλυτική δόση θα είναι 71.659,38 ευρώ.

Με βάση το εγκεκριμένο δάνειο, στις 30 Ιουνίου του 2020, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου, κ. Βασίλης Φωτάκης, «διακήρυξε» τον διαγωνισμό για τη σύναψη της δημόσιας σύμβασης και την «προμήθεια τριών (3) απορριμματοφόρων για τη κάλυψη των αναγκών της δ/νσης καθαριότητας & ανακύκλωσης».

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, με την επιδότηση που αναφέραμε παραπάνω, όπως αντιλαμβάνεστε κάτι πρέπει να γίνει με το δάνειο, που έχει μάλιστα εγκριθεί: Θα το πάρει η Δημοτική Αρχή και θα εφοδιαστεί με παραπάνω απορριμματοφόρα από την προγραμματισμένη κάλυψη των επειγουσών αναγκών της υπηρεσίας ή θα το αρνηθεί;

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε κ. Φωτάκη, δεν διαφωτιστήκαμε περαιτέρω, αφού, όπως μας είπε, και στη Δημοτική Αρχή υπάρχει ακόμα ένας σκεπτικισμός, για το πως ακριβώς θα εξελιχθεί το όλο ζήτημα.

Πάντως, επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και η δυσκολία οδηγεί τον καθένα μας σε εύκολες λύσεις, οι οποίες συνοδεύονται από υψηλό κόστος, ας το σκεφτεί με φειδώ, η Δημοτική Αρχή, πριν αποφασίσει να πάρει το δάνειο, για να «δώσει άλλον αέρα» στην καθαριότητα.

AgrinioTimes | Λευτέρης Τηλιγάδας