Δήμος Αγρινίου: Ξεκινά δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος παιδιών

Στα πλαίσια των δράσεων προληπτικής ιατρικής και προαγωγής της υγείας που υλοποιεί ο Δήμος μας,  διενεργείται δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος παιδιών για τέταρτη συνεχή χρονιά στο Κοινωνικό Οδοντιατρείο σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αγρινίου.

Οι εθελοντές οδοντίατροι θα εξετάζουν παιδιά- μαθητές Δημοτικών Σχολείων και θα δίνουν ατομικά δελτία προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς τους να ενημερωθούν για τυχόν προβλήματα και για τη σωστή και έγκαιρη αντιμετώπισή τους.

Στόχος του προληπτικού προγράμματος, είναι η διατήρηση της στοματικής υγείας των παιδιών. Μετά το πέρας της εξέτασης, δίνονται οδηγίες στοματικής υγιεινής βιωματικά από τον εθελοντή οδοντίατρο προς τους μαθητές.

Για την υλοποίηση του Προγράμματος έχουν ήδη ενημερωθεί τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου μας, προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους. Η υλοποίηση του προγράμματος, ξεκίνησε την Παρασκευή  19-10-2018 όπου εξετάστηκαν οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου δωρεάν από τον πρόσεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου κύριο Τσιτσέλη Ιωάννη. Σήμερα Δευτέρα 22-10-2018 ολοκληρώθηκε η εξέταση των μαθητών του ίδιου σχολείου και συνεχίζεται το πρόγραμμα αύριο Τρίτη 23-10 2018 με την εξέταση των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.