Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας: Rapid Tests παρουσία της Μ. Σαλμά – Δύο θετικά (Photos)

Στη Δημοτική κοινότητα Βόνιτσας βρέθηκε η κινητή μονάδα αιμοληψίας της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας μετά από πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Μαρίας Σαλμά, πραγματοποιώντας δωρεάν RAPID TEST με ρινοφαρυγγικό επίχρισμα στους πολίτες της περιοχής, το πρωί της Δευτέρας, στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου.

Κατά την διενέργεια των δειγματοληπτικών τεστ που έγιναν σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας παρόντες ήταν η  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας κ. Μαρία Σαλμά, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μιχαήλ Γούδας, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Αποστολάκης καθώς και ο Πρόεδρος της Δ.Κ κ. Χρήστος Χασακής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Ε.Ο.Δ.Υ. στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας πραγματοποιήθηκαν 82 rapid tests και προέκυψαν 2 θετικά (2,44%). Αφορούν σε έναν άνδρα και μια γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 51 έτη.

Ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας έχει επίσης διενεργήσει δειγματοληψίες και ελέγχους στα αστικά λύματα της Βόνιτσας και της Παλαίρου όπου λειτουργεί ο βιολογικός προκειμένου να ανιχνευθεί έγκαιρα η πιθανότητα διασποράς του ιού COVID-19.

Στους ελέγχους αυτούς διαπιστώθηκε ότι το φορτίο του ιού ήταν μη ανιχνεύσιμο, μηδενικό.

«Στην προσπάθεια μας για την προστασία των πολιτών και της δημόσιας υγείας από την διασπορά του ιού θα παρθούν όλα τα μέτρα και θα πραγματοποιηθούν και άλλοι έλεγχοι από το Δήμο μας ανεξαρτήτου κόστους» τόνισε ο Δήμαρχος Γεώργιος Αποστολάκης. Επίσης ευχαρίστησε την  Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρία Σαλμά και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Μιχάλη Γούδα για την παρουσία της μονάδας ελέγχου τεστ COVID-19.