Δήμος Αμφιλοχίας: Δωρεάν ψυχοκοινωνική υποστήριξη

O Δήμος Αμφιλοχίας, με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης, απέναντι σε μία νέα πραγματικότητα, που διαμορφώνεται από την πρωτόγνωρη κρίση δημόσιας υγείας, υλοποιεί έκτακτη δράση με στόχο την συμβουλευτική υποστήριξη στους Δημότες, που έχουν ανάγκη επικοινωνίας και ψυχοκοινωνικής στήριξης.

Η πανδημία φέρνει στην καθημερινότητά μας κοινωνική απόσταση, περιορισμό, απομόνωση καθώς και αρνητικές σκέψεις, που επηρεάζουν την ψυχική υγεία και το οικογενειακό κλίμα. Μέσω της γραμμής βοήθειας, θα δίνεται η δυνατότητα σε άτομα που αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα ψυχικής υγείας ή δυσκολία στην διαχείριση έντονων συναισθημάτων όπως φόβου, πανικού, αγωνίας, άγχους, θυμού κι οργής, να μιλήσουν και να στηριχθούν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού από Δευτέρα έως Παρασκευή από 9 π.μ. έως 10 π.μ. στο τηλέφωνο: 2642023266.

Την υπόλοιπη διάρκεια λειτουργίας της δράσης, δηλ. από 10 π.μ. έως 5 μ.μ., θα πραγματοποιούνται οι επαφές του ειδικού επιστήμονα (ψυχολόγου), με όποιον τρόπο κριθεί προσφορότερος.

Η νέα αυτή δράση προστίθεται στις διευρυμένες υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, που παρείχε από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Αμφιλοχίας, σε άτομα που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν.