Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων με την πρωτότυπη δράση Νηπιαγωγείων και Παιδικών Σταθμών «Ζωγραφίζοντας μες απ’ τα τείχη».

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων την 18 Μαΐου 2022 με έναν εναλλακτικό και δημιουργικό τρόπο. Επεκτείνοντας την πρότερη δράση «Ταξιδεύοντας στην πόλη των Ηρώων με τον Σπυρίδωνα Τρικούπη», επιλέγουμε να συνεχίσουμε το ταξίδι σ΄ έναν ακόμη μνημειακό χώρο, αυτόν του Κήπου των Ηρώων και να τον πλαισιώσουμε καλλιτεχνικά. 

Ευρύτερος στόχος των δράσεων είναι η επαφή και η γνωριμία των παιδιών με ιστορικούς, μνημειακούς και πολιτιστικούς χώρους. Τα παιδιά μπορούν να παρατηρήσουν τα μεγάλης σημασίας καλλιτεχνικά έργα, να σκεφτούν, να ερευνήσουν, να παίξουν και να δημιουργήσουν. 

Ξεναγήσεις και αφηγήσεις ιστοριών εμπνέουν τα παιδιά και τα προτρέπουν σε εικαστικές δημιουργίες με άξονα την αλληλεπίδραση και την ελεύθερη έκφραση. Για να δηλώσετε συμμετοχή και να αποκομίσετε περαιτέρω πληροφορίες: μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 6986912150 (κα. Μανθάτη Άννα). Οι συμμετοχές αφορούν παιδιά έως τεσσάρων (4) ετών με συνοδεία των γονέων τους. Προτείνεται τα παιδιά να φορούν πρόχειρα ρούχα και καπέλο.