Πίνακες του αείμνηστου Σπ. Σακαλή δώρισε η οικογένειά του στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου (Photos)

Τη δωρεά δυο πινάκων του αείμνηστου Σπυρίδωνα Σακαλή προσέφερε σε ειδική τελετή που έλαβε χώρα στη Δημοτική Πινακοθήκη ο γιος του Φοίβος Σακαλής.

Η τελετή έγινε παρουσία του Δημάρχου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρου, του Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Νίκου Χαντζή καθώς και της χήρας του Σπύρου Σακαλή κα Ρίκα Σακαλή.

Τα δυο κειμήλια παραδοθήκαν από τον Φοίβο Σακαλή στον Κώστα Λύρο ο οποίος φανερά συγκινημένος για αυτή την προσφορά δήλωσε σχετικά: «Η κίνηση αυτή, η οποία αποτελούσε και επιθυμία του πατρός σας, τιμά ιδιαίτερα την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου αλλά και όλους τους κάτοικους του δήμου μας και έρχεται να ενισχύσει τη συλλογή με τα εκθέματα που μας συνδέουν με το Μεσολόγγι του «χθες».

Το ιστορικό, ηρωικό και ένδοξο Μεσολόγγι, την μνήμη του οποίου συντηρείτε και ενισχύετε και εσείς έμπρακτα με αυτή σας τη δωρεά που θα καταστεί κληροδότημα ες αεί στις νεότερες γενιές του τόπου μας».

Στην ολιγόλεπτη συζήτηση που διεξήχθη ο Δήμαρχος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο του Μεσολογγίου και της περιοχής καθώς και στις ενέργειες του για περαιτέρω αναδιοργάνωση των μουσειακών εκθεμάτων και την περαιτέρω ανάδειξη των μουσείων μας.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Διαβάστε επίσης: Πέθανε ο σπουδαίος Έλληνας ζωγράφος Μάκης Θεοφυλακτόπουλος