Δήμος Ναυπακτίας: Ξεκίνησε η υπογειοποίηση του δικτύου του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. ύψους 1,8εκ. ευρώ (Photos)

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει πως ξεκίνησε να εκτελείται το σημαντικό έργο υπογειοποίησης του εναέριου δικτύου του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., συνολικού προϋπολογισμού 1,8 εκ ευρώ, με σκοπό την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του δικτύου έναντι των καιρικών φαινομένων.

Το έργο εκτελείται από τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και για τον Δήμο Ναυπακτίας προβλέπει την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης μήκους 11km περίπου.

Αναλυτικότερα, θα πραγματοποιηθούν οι εξής παρεμβάσεις:

Υπογειοποίηση του Δικτύου Μέσης και Χαμηλής Τάσης στην περιοχή του Κάστρου Ναυπάκτου, μήκους 0,5 km
Υπογειοποίηση του Δικτύου Μέσης και Χαμηλής Τάσης στην οδό Αθ.Νόβα και των κάθετων οδών προς τη θάλασσα, μήκους 5 km
Υπογειοποίηση του Δικτύου Μέσης Τάσης από την Περιμετρική Ναυπάκτου Βομβοκού έως Αγροτικές Αποθήκες, μήκους 3,5 km.
Υπογειοποίηση του Δικτύου Μέσης Τάσης από Δάφνη έως Παλαιοχωράκι, μήκους 2,2 km

Το σημείο όπου ξεκίνησε η εκτέλεση του έργου στη Δάφνη, επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κος. Βασίλης Γκίζας, ο Αντιδήμαρχος κος. Ντίνος Τσουκαλάς, ο Διευθυντής Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Αγρινίου κος. Λάζαρος Λαζαρίδης, η Προϊσταμένη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Πρακτορείου Ναυπάκτου κα. Μαριάννα Κοτρώτσου και ο Υπεύθυνος Μελετών Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε Πρακτορείου Ναυπάκτου κος. Κώστας Αγγελόπουλος.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος κος. Γκίζας «Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση και θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το έργο του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. πέρα από το ότι ενισχύει την ανθεκτικότητα του δικτύου, ταυτόχρονα εκσυγχρονίζει και αναβαθμίζει σε επίπεδο ασφάλειας και αισθητικής τον Δήμο μας».

Σημειώνεται ότι, τις ημέρες αυτές ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση για την υπογειοποίηση του δικτύου στις Οδούς Δημοκρατίας και Ελευθερίας στην περιοχή της Ψανής, με τις εργασίες στην περιοχή να συνεχίζονται από τον Σεπτέμβριο.

 

Διαβάστε επίσης: Δήμος Αμφιλοχίας: Τοποθέτηση μωβ κάδων ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων