Δήμος Ναυπακτίας: Προχωρούν οι διαδικασίες για το οικόπεδο Παπαχαραλάμπους

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου εγκρίθηκε την Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021, η προσωρινή ένταξη του Δήμου Ναυπακτίας στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Απόκτηση ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων στις πόλεις 2018» για την απαλλοτρίωση ενός εκ των σημαντικότερων ακινήτων εντός της πόλης της Ναυπάκτου, του οικοπέδου Παπαχαραλάμπους.

Στην παρούσα φάση, όπως προβλέπεται, ο Δήμος Ναυπακτίας εντάσσεται στο Πρόγραμμα ως προσωρινός δικαιούχος προκειμένου να ακολουθήσουν οι επόμενες φάσεις της διαδικασίας. 

Υπενθυμίζεται ότι, για το συγκεκριμένο οικόπεδο που βρίσκεται μεταξύ των οδών Πλαστήρα και Καρακουλάκη, η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου είχε συγκεντρώσει το σύνολο των απαιτούμενων στοιχείων για την υποβολή του σχετικού αιτήματος στο Πράσινο Ταμείο, με την επιλογή του να προκρίνεται λόγω των βασικών προϋποθέσεων που έθετε το Πρόγραμμα.  Μεταξύ αυτών των προϋποθέσεων ήταν τα προτεινόμενα ακίνητα να έχουν αποχαρακτηριστεί με δικαστικές αποφάσεις άρσης απαλλοτρίωσης. 

Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών, η πόλη της Ναυπάκτου θα αποκτήσει ένα σημαντικό χώρο αναψυχής και πρασίνου που δύναται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους δημότες και τους επισκέπτες της. 

Σημαντικό είναι δε το γεγονός ότι βρίσκεται εντός του αστικού της ιστού και μάλιστα στο κέντρο του. Χώροι, όπως το οικόπεδο Παπαχαραλάμπους, αποτελούν βασικά εργαλεία στην πορεία του Δήμου Ναυπακτίας προς τη βιώσιμη ανάπτυξη.