Δήμος Ναυπακτίας: Προχωρούν οι διαδικασίες για την Πλατεία Στάικου (Μακέτες)

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, μετά την ολοκλήρωση των μελετών και τη διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε, η πλατεία Στάικου θα υποβληθεί ως αίτημα προς χρηματοδότηση στο Πράσινο Ταμείο, μετά από πρόσκληση που έχει ανοίξει.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας: «Το έργο που θα υλοποιηθεί θα είναι ένας ακόμη δημόσιος χώρος στην πόλη μας που θα αποτελεί πόλο έλξης για τους πολίτες και τους επισκέπτες μας.  Η συγκεκριμένη γειτονιά στην ανατολική πλευρά της Ναυπάκτου είναι άλλωστε μία ζωντανή γειτονιά που έχει ανάγκη να αναβαθμιστεί περαιτέρω».

Σύμφωνα με την μελέτη, προβλέπεται η δημιουργία μία σύγχρονης Πλατείας με διαμορφώσεις, επιστρώσεις και εξοπλισμό που θα εξασφαλίσουν:

  • Την ομαλήανεμπόδιστηασφαλή και σαφή κίνηση των πεζών και ΑμεΑ
  • Τη σαφή χωροθέτηση ώστε ο χώρος να παραμείνει ελεύθερος στο μεγαλύτερο τμήμα του για χρήση από τους κατοίκους και τους επισκέπτες
  • Την αισθητική αποκατάσταση και αναβάθμιση των χώρων που διαμορφώνονται.

Προβλέπεται επίσης, η χρησιμοποίηση φυσικών υλικών επίστρωσης με οικολογική συμπεριφορά, που περιορίζουν την απορρόφηση της ακτινοβολίας και μειώνουν τοπικά τη θερμοκρασία των χώρων και σε συνδυασμό με τις αυξημένες φυτεύσεις περιορίζουν το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας (urban heat island), που εκδηλώνεται κυρίως κατά τους θερινούς μήνες.

 

Διαβάστε επίσης: Αγρίνιο: Απόλυτα επιτυχημένη η πορεία του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης