Δήμος Θέρμου: Αγώνας Ευαισθητοποίησης, Ενημέρωσης και Συμπαράστασης πλάι στις Γυναίκες

25η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών

«Η βία κατά των γυναικών συνιστά επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου. Όσο συνεχίζεται, δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι κάνουμε ουσιαστική πρόοδο προς την ισότητα, την ανάπτυξη και την ειρήνη.» (4η Παγκόσμια Διάσκεψη Γυναικών στο Πεκίνο, 1995).

Η 25η Νοεμβρίου είναι η ημέρα που όλοι πρέπει να συστρατευτούμε στον αγώνα ενάντια στην έμφυλη βία, έτσι ώστε να εκλείψει διά παντός αυτή η κοινωνική παθογένεια. Όταν σήμερα γνωρίζουμε ότι 1 στις 3 γυναίκες παγκοσμίως έχει υποστεί βία στη ζωή της, δεν επιτρέπεται η ανοχή και η σιωπή. 

Κάθε γυναίκα που έχει καταστεί θύμα βίας πρέπει να γνωρίζει πια πως δεν είναι μόνη της στην προσπάθεια απεγκλωβισμού της, αφού υπάρχει υποστηρικτικό δίκτυο δομών και φορείς στους οποίους μπορεί να απευθυνθεί, για να την βοηθήσουν. 

Το μήνυμα, λοιπόν, είναι «ΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙΣ». 

Με αφορμή την Διεθνή ημέρα κατά της Κακοποίησης των Γυναικών ο Δήμος Θέρμου ξεκινά ένα διαρκή αγώνα Ευαισθητοποίησης, Ενημέρωσης και Συμπαράστασης πλάι στις γυναίκες που κακοποιούνται με οποιαδήποτε μορφή βίας αναδεικνύοντας ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ την αναγκαιότητα για εξάλειψη κάθε μορφή βίας έναντι των ανθρώπων.

«Αντιστέκομαι στη ΒΙΑ – Επιλέγω ΖΩΗ!»

Γιάννα Καλημέρη,

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Συνοχής Υγείας Πρόνοιας,

Μέλος Επιτροπής Ισότητας των Φύλων (ΚΕΔΕ),

Πρόεδρος Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Δήμου Θέρμου