Δημοσκόπηση ALCO: Ανοίγει η ψαλίδα – Στις 8,3 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Αυξηση της διαφοράς μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,6% καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της ALCO που παρουσιάστηκε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Πλέον, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 8,3 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ (από 7,7 τον προηγούμενο μήνα) καθώς στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων συγκεντρώνει ποσοστό 31,2% έναντι 22,9% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,4% και έπεται το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 5,1% και το ΜέΡΑ25 με 3,2%.

Alco1

Στην μέτρηση του Σεπτεμβρίου, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, το κυβερνών κόμμα συγκέντρωνε ποσοστό 30,6%, έναντι 22,9% του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ALCO, Κώστα Παναγόπουλο, η αύξηση του ποσοστού της Νέας Δημοκρατίας οφείλεται στην μείωση του αριθμού των αναποφάσιστων ενώ ο  ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει διπλάσιες απώλειες από τη Νέα Δημοκρατία στις διαρροές προς το ΠΑΣΟΚ.

Στους επιμέρους δείκτες, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το 82% των ερωτηθέντων ανησυχεί αρκετά έως πολύ για την εγκληματικότητα. Συγκεκριμένα, το 37% λέει ότι φοβάται πολύ και το 45% αρκετά.

Επίσης,  το 90% θεωρεί ότι θα χρειαστεί να περικόψει την θέρμανση κατά τη διάρκεια του χειμώνα ενώ το 71% δηλώνει ότι λόγω της ακρίβειας έχει ήδη περιορίσει την αγορά βασικών αγαθών.

Το 87% των πολιτών θεωρεί ότι έχουν αυξηθεί αρκετά έως πολύ τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά ενώ μόλις το 22% αισθάνεται ότι η οικογένεια του θα στηριχθεί από το καλάθι της νοικοκυράς.

Τέλος, σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά, μόλις το 36% δηλώνει ότι είναι πιθανό ένα επεισόδια με την Τουρκία. Σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο η ανησυχία για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά είναι μεγαλύτερη στο λεκανοπέδιο και μικρότερη στις παραμεθόριες περιοχές.

Δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης:

Slide1
Slide2
Slide3
Slide4
Slide5
Slide6
Slide8
Slide7
Slide9