Δημοσκόπηση: Δένδιας, Πιερρακάκης και Κικίλιας οι καλύτεροι Υπουργοί

Ο Νίκος Δένδιας και οι Κυριάκος Πιερρακάκης και Βασίλης Κικίλιας θεωρούνται οι πιο επιτυχημένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Διψήφιο προβάδισμα έναντι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. διατηρεί η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής.

Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο πως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν μπορεί να εισπράξει πολιτικά οφέλη από την μικρή φθορά που παρουσιάζει η κυβέρνηση.

Στα επιμέρους στοιχεία της έρευνας ενδιαφέρον παρουσιάζει η δημοτικότητα για κορυφαίους Υπουργούς της Κυβέρνησης.

Καλύτεροι Υπουργοί σύμφωνα με τη δημοσκόπηση είναι ο Νίκος Δένδιας με 19% και ακολουθούν οι Κυριάκος Πιερρακάκης με 14% και Βασίλης Κικίλιας με 9%, ο οποίος εξακολουθεί να έχει πολύ υψηλή δημοφιλία και μετά τη μετακίνησή του στο Υπουργείο Τουρισμού κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί μεγάλη διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση για το ποιος είναι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 38% των προτιμήσεων έναντι του 16% του κ. Τσίπρα, ενώ από 2% συγκεντρώνουν οι Γιάνης Βαρουφάκης, Κυριάκος Βελόπουλος, Δημήτρης Κουτσούμπας και Φώφη Γεννηματά. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών θετική/μάλλον θετική γνώμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει το 47% και ο επόμενος που ακολουθεί είναι ο γενικός γραμματέας του Κ.Κ.Ε., Δημήτρη Κουτσούμπας με 35%. Στο 34% βρίσκεται η Φώφη Γεννηματά και στο 32% ο Αλέξης Τσίπρας. Στο αντίποδα, το 77% έχει αρνητική γνώμη για τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Εκτίμηση Ψήφου
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η Ν.Δ. στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 41% έναντι 26,2% του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ακολουθούν το ΚΙΝ.ΑΛ. με 8%, το Κ.Κ.Ε. με 6,8%, η Ελληνική Λύση με 5,3% και το ΜέΡΑ 25 με 5,5% (4,1%). Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 12,% ενώ για πρώτη φορά ανιχνεύονται πάνω από τη μονάδα η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. (1,3%), οι Έλληνες για την Πατρίδα (1,8%) και οι Οικολόγοι Πράσινοι (1,5%).

Τρεις στους τέσσερις έχουν εμβολιαστεί
Ενδιαφέρον έχει το ερώτημα που έχει να κάνει με τους εμβολιασμούς. Το 75% απάντησε ότι έχει ήδη εμβολιαστεί, ενώ το 6% αναφέρει ότι θα το κάνει, το 11% ότι δεν θα εμβολιαστεί, το 3% απαντά ότι έχει νοσήσει και το 4% δηλώνει ακόμη αναποφάσιστο. Όσο για την ασφάλεια των εμβολίων το 64% θεωρεί πως είναι ασφαλή και το 22% πως δεν είναι.

reader.gr