Δημοσκόπηση – φωτιά: Τι λέει ο κόσμος για κορωνοϊό, απαγόρευση κυκλοφορίας

Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 86,4% εκφράζουν την ανησυχία τους για την φονική νόσο, το 72,1% εκτιμά πως θα διαρκέσει η πανδημία από τρεις μήνες και πάνω.

“Ναι” λένε οι πολίτες στις κυβερνητικές ενέργειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι οποίοι, όπως δείχνει η δημοσκόπηση, συμφωνούν με την απαγόρευση κυκλοφορίας, με τους ερωτηθέντες να δηλώνουν επίσης πως δεν έχουν αισθανθεί ξανά στη ζωή τους τόσο φόβο.

Όπως αποτυπώνεται στο μηνιαίο βαρόμετρο της Opinion Poll, το 85% των πολιτών δηλώνει ικανοποιημένο με τις αποφάσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ στα αξιοσημείωτα στοιχεία  είναι ότι η κοινή γνώμη σε ποσοστό 90% συμφωνεί με το κλείσιμο των εκκλησιών, ενώ κατά 61,5% δηλώνει ότι δεν έχει ξανααισθανθεί ποτέ στη ζωή της τόσο φόβο.

Μάλιστα σε ποσοστό 95,7% οι πολίτες συμφωνούν στο ότι  ήταν αναγκαίο σ΄αυτή την φάση  να επιβληθεί το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωναιού.

 

   

Tο 93% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο από την καθημερινή ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, το 75% χαρακτηρίζει θετικό το μέτρο της άδειας «ειδικού σκοπού» ενώ το 52,5 συμφωνεί με τις οικονομικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Πρώτος σε δημοφιλία ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος “ανέβηκε” στην πρώτη θέση   με 61%.

Χαοτική διαφορά Ν.Δ. – ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Η έρευνα αποτυπώνει επίσης τη μεγάλη διαφορά της Ν.Δ. από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που εντοπίζεται στις 20 μονάδες (40% έναντι 20%), όπως, επίσης, του Πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη από τον Αλέξη Τσίπρα που ξεπερνά τις 30 ποσοστιαίες μονάδες (51,0% -20%).

Ενδιαφέρον  έχει η απάντηση των ψηφοφόρων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που δίνουν θετική ψήφο στα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το 79,2% όσων ψήφισαν ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις τελευταίες εκλογές τάσσονται υπέρ των κυβερνητικών αποφάσεων για την νόσο, το 86,2% των ψηφοφόρων του ΚΙΝ.ΑΛ. αλλά ακόμα και το 47,4% όσων ψήφισαν Κ.Κ.Ε. δηλώνει ικανοποιημένο από τα μέτρα.

Φόβος και καμία εμπιστοσύνη στο σύστημα υγείας

Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 86,4% εκφράζουν την ανησυχία τους για την φονική νόσο, το 72,1% εκτιμά πως θα διαρκέσει η πανδημία από τρεις μήνες και πάνω.

Επίσης, το 64,8% εκφράζει την άποψη πως οι Έλληνες είναι πιο πειθαρχημένοι απέναντι σε άλλους λαούς της Ευρώπης όπως τους Ιταλούς, τους Ισπανούς και τους Γάλλους. Ωστόσο το 63,2% πιστεύει πως το σύστημα υγείας δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην περίπτωση που αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των κρουσμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ

EREVNA OPINION