Δολιοφθορές με κινδύνους σε πλωτή εξέδρα και seatrac στη Ναύπακτο

Στόχος βανδάλων έγιναν για μία ακόμα φορά εγκαταστάσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, τα ξημερώματα του Σαββάτου προς Κυριακή. Μάλιστα αυτή τη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες του emprosnews.gr, πέραν του κόστους που θα επωμιστεί το Ταμείο για την αποκατάστασή τους τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο σοβαρά, καθώς η μία από τις δύο δολιοφθορές, υπό ορισμένες συνθήκες θα μπορούσε να προκαλέσει πολύ περισσότερα προβλήματα.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, όπως πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Σπύρο Τσέλιο, άγνωστοι έως ώρας έβαλαν στο στόχαστρό τους τον ηλεκτρικό πίνακα που υπάρχει στην πλωτή εξέδρα, ενώ στη συνέχεια προκάλεσαν ζημιές και στο seatrac, την εγκατάσταση που υποβοηθά να μπαίνουν στη θάλασσα άτομα με αναπηρίες στην παραλία της Ψανής. Οι ζημιές αποκαταστάθηκαν έως το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, ενώ το κόστος τους, το οποίο ακόμα δεν έχει υπολογιστεί, θα βαρύνει το Ταμείο, το οποίο αυτό το καλοκαίρι δεν περνά και την καλύτερή του οικονομικά περίοδο.

Τα σχόλια επί των συγκεκριμένων ενεργειών, βέβαια, δεν νομίζουμε πως έχουν καμία σημασία. Δεν είναι η πρώτη φορά, προφανώς δεν είναι και η τελευταία που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το ερώτημα που παραμένει, όμως, είναι πότε αυτοί που δρουν κατ’ αυτόν τον τρόπο θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους. Για να συμβεί αυτό, θα μας πείτε πως πρέπει πριν κάποιοι άλλοι να επιτελέσουν το έργο τους στο βαθμό που πρέπει, πράγμα που έως ώρας, στο συγκεκριμένο κεφάλαιο, δεν το έχουμε δει να συμβαίνει.

Για να το κλείσουμε όμως ως ζήτημα, αξίζει να αναφέρουμε και μία παράμετρο της δολιοφθοράς που έγινε στον πίνακα της πλωτής εξέδρας, την οποία αν τη σκεφτούμε λίγο πιο σοβαρά, τότε θα μα κοπούν…. τα γέλια. Ο πίνακας, όπως μας μεταφέρθηκε, έπεσε μέσα στη θάλασσα συνεχίζοντας να έχει ρεύμα. Θέλετε να συνεχίσουμε για το τι μπορεί να σήμαινε αυτό…;