Δολοφονία Κουμανταρέα: Πάλι στο εδώλιο οι Ρουμάνοι που τον σκότωσαν

Η άγρια δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα αναβίωσε στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας σήμερα Τετάρτη (23.09.2020).

Ο κορυφαίος συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 στο σπίτι του στην οδό Ζακύνθου στη Κυψέλη. Για τη δολοφονία του έχουν καταδικαστεί, από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, δύο άνδρες Ρουμανικής καταγωγής, ηλικίας σήμερα 30 και 33 ετών, σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και τεσσάρων ετών ο καθένας.

Σήμερα (σ.σ. 23.09.2020), όπως και πρωτόδικα, οι δύο κατηγορούμενοι διά των συνηγόρων τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της απόπειρας ληστείας. Μάλιστα, ο δικηγόρος του 30χρονου κατηγορουμένου, Αλέξης Κούγιας, επικαλέστηκε έλλειψης δείγματος DNA στη σκηνή του εγκλήματος.

Πρώτος μάρτυρας κατέθεσε στο Δικαστήριο, φίλος και συνεργάτης του συγγραφέα, ο οποίος περιέγραψε τη σχέση του με το θύμα, καθώς και πως εκείνο το βράδυ τον εντόπισε νεκρό στο κρεβάτι του. Ο μάρτυρας μίλησε για στενή φιλική και επαγγελματική του σχέση με τον Μένη Κουμανταρέα, τον οποίο – όπως είπε – έβλεπε 3 με 4 φορές την εβδομάδα. Όπως αποκάλυψε, το θύμα γνώριζε τον πρώτο κατηγορούμενο για δέκα ίσως και περισσότερα χρόνια, ενώ και οι τρεις μαζί συχνά γευμάτιζαν ή έπιναν καφέ. Όπως τόνισε, θύμα και φερόμενος δράστης είχαν σχέση σεξουαλική – ερωτική και πνευματική. “Του έδινε χρήματα όταν τον συναντούσε. Ο κατηγορούμενος εξομολογούνταν στον Μένη τα προβλήματά του. Νομίζω ότι είχε γνωρίσει και την αδελφή του. Ο Μένης το 2010 είχε χάσει τη γυναίκα του….” ανέφερε μεταξύ άλλων.

Πρόεδρος: Πήγαιναν καλά τα πράγματα σε αυτή τη σχέση μέχρι τέλους;

newsit.gr