Ο δολοφόνος του μαφιόζου Αλεξάντερ Σολόνικ και της 19χρονης συντρόφου του

Πρόκειται για «ελληνοποιημένο» Γεωργιανό ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» – Πως πιάστηκε στα δίχτυα των διωκτικών αρχών

Αυτός είναι – στη φωτό που αποκαλύπτει το protothema.gr- ο άνδρας που κατηγορείται για τη δολοφονία του μαφιόζου Αλεξάντερ Σολόνικ που συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στη Aεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Ο 48χρονος «ελληνοποιημένος» Γεωργιανός αφίχθη στις 10:58 με την πτήση 547 της Ολυμπιακής Αεροπορίας στο terminal 1 από τη Λάρνακα και μόλις υπεβλήθη σε έλεγχο των στοιχείων του και δακτυλοσκοπικό, διαπιστώθηκε πως σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης από το 2005 για τη δολοφονία του Ρώσου γκάνγκστερ και της 19χρονης καλλονής φίλης του Σβετλάνα Κόττοβα στο Λαγονήσι. Αμέσως μετά οι αστυνομικοί χωρίς να του δώσουν το παραμικρό περιθώριο να αντιδράσει, του πέρασαν χειροπέδες.

Ο Γεωργιανός πιάστηκε στα δίχτυα των αστυνομικών του αεροδρομίου μετά από πληροφορία της Interpol που «τον έδωσε» αναφέροντας ότι το άτομο με τα στοιχεία που έβγαιναν στο όνομα Καρσλιαδης Ιωακειμ του Βασίλειου και της Νίνα με ημερομηνία γέννησης 30/1/1974, είναι καταζητούμενος Γεωργιανός δολοφόνος.

Έτσι, εκτός από τον τυπικό έλεγχο που έγινε υπεβλήθη και σε δακτυλοσκοπική εξέταση και συνελήφθη άμεσα. Την ελληνική ταυτότητα, όπως διαπιστώθηκε, την είχε από το 2000 και είχε εκδοθεί από τις ελληνικές αρχές.

Τέλος, ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς ότι ταξίδεψε από την Κύπρο στη χώρα μας για να πάει σε μια κηδεία, ενώ και πριν δέκα χρόνια είχε ξανάρθει στην Ελλάδα για να παρουσιαστεί στο στρατό.

Δημήτρης Πώποτας, Aρια Καλύβα – protothema.gr