Δωρίδα: Και 2η εστία κοντά στο χωριό Ελαία – Κάηκαν σπίτια (Video)

Δεύτερο μέτωπο πυρκαγιάς ξέσπασε πριν από λίγο στη Δωρίδα, το οποίο κατασβέστηκε άμεσα από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν στην περιοχή.

Πρόκειται για εστία που προέκυψε στον κόμβο Δαφνοχωρίου και Σπηλιάς.

Στο κύριο μέτωπο, όπου η πυρκαγιά μαίνεται ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καεί σπίτια στην Ελαία, ενώ σύμφωνα με άλλες, που δεν έχουν διασταυρωθεί ακόμα ωστόσο, το ίδιο έχει συμβεί και στην Καλλιθέα.

Παράλληλα, έτοιμοι για εκκένωση είναι και οι κάτοικοι στον Άγιο Νικόλαο για παν ενδεχόμενο!

Η πυρκαγιά άρχισε σε χαμηλή βλάστηση και βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις και κινήθηκε απειλητικά στο χωριό Ελαία.

Παράλληλα όσοι βρίσκονταν στην περιοχή πήραν μήνυμα από το 112 που τους ζητούσε αν βρίσκονται στην Ελαία της Φωκίδας να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Καλλιθέα, ενώ λίγο αργότερα με άλλο μήνυμα καλούσσε να κατευθυνθούν πρρος Άγιο Σπυρίδωνα.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Λουκά Καραδήμο «η πυρκαγιά πέρασε πάρα πολύ κοντά στο χωριό και έκαψε ορισμένα παλιά σπίτια που βρίσκονται εκεί και συνεχίζει να καίει χαμηλή βλάστηση και ελιές αλλά έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος για το χωριό».

Στην περιοχή έχουν μεταφερθεί πυροσβεστικές δυνάμεις τόσο από τη Φωκίδα όσο και από την ευρύτερη περιοχή προσπαθώντας να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς.

Το χωριό Ελαία είναι βόρεια από τα παραλιακά χωριά Γλυφάδα, Σπηλιά, Άγιος Σπυρίδων αλλά και το νησί Τριζόνια.

Οι καπνοί της πυρκαγιάς είναι ορατοί τουλάχιστον σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων από το σημείο εστίας.

fokidanews.gr