Δόσεις εμβολίων στα σκουπίδια

Το έγραψε σήμερα το πρωί ο φαρμακοποιός του νοσοκομείου Αγρινίου, Στέλιος Μερμίγκης στον τοίχο του στο fb και δεν έχω κανένα λόγο να το αμφισβητήσω, όχι μόνο γιατί δεν θέλω, αλλά και γιατί δεν μπορώ. Φαρμακοποιός είναι ο άνθρωπος, όλο και κάτι παραπάνω ξέρει από μένα, που τα ξέρω όλα.

«Οι κυβερνώντες και οι ειδικοί», γράφει, «από την πρώτη στιγμή της εμβολιαστικής διαδικασίας έχουν ενημερωθεί από τους επαγγελματίες υγείας που έχουν αναλάβει το καθήκον του εμβολιασμού ότι σε κάθε φιαλίδιο εμβολίου βγαίνουν έξι δόσεις και όχι πέντε που αναγράφονται.

Με άλλα λόγια καθημερινά πετιούνται στην κυριολεξία εκατοντάδες δόσεις εμβολίων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε ανθρώπους.

Αν αληθεύει το δημοσίευμα του politico ότι η χώρα μας παρήγγειλε λιγότερες δόσεις εμβολίων από αυτές που της αναλογούσαν, μήπως τότε να φροντίσει τουλάχιστον να αναπροσαρμόσει τις οδηγίες για τις δόσεις που περιέχονται στα φιαλίδια, όπως ακριβώς έγινε και από τον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκου, μπας και μειώσουμε τη χασούρα;»

«Καλή η ερώτηση», λέγαμε παλιά, «προχώρα στην επόμενη».

Και μέχρι να απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις, τα εμβόλια θα περισσεύουν,  οι δόσεις θα πετιούνται στα σκουπίδια και ο εμβολιασμός θα εξακολουθεί να πραγματοποιείται με αργούς βασανιστικούς ρυθμούς.


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr