Δώστε και κανένα μεροκάματο

Ότι οι ταχυμεταφορές στη χώρα αντιμετωπίζουν λειτουργικές δυσχέρειες στην παροχή των υπηρεσιών τους, μετά την έξαρση των πωλήσεων του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι γνωστό στους περισσότερους, αν όχι σε όλους.

Πολλές είναι και οι περιπτώσεις των καταγγελιών για τις πολυήμερες καθυστερήσεις που παρατηρούνται κατά την παράδοση των προϊόντων ή των αγαθών. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων μάλιστα έχει εκδώσει την υπ’ αριθμ. 688/52 – ΦΕΚ Β’ 1412/10.6.2013 (Δείτε ΕΔΩ) απόφασή της με τίτλο «Καθορισμός των περιπτώσεων που επιβάλλεται κατ’ αποκοπή αποζημίωση για πλημμελή παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών», με την οποία θεσπίζονται οι κανόνες αποζημίωσης των καταναλωτών.

Δε φτάνει όμως που κάποιες απ’ αυτές «δεν μπήκαν καν στα έξοδα) να προσαρμοστούν στον όγκο της δουλειάς την οποία αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας, είναι που ταυτόχρονα επιχειρούν να απαλλαγούν των ευθυνών τους με κόλπα και τεχνάσματα που πραγματικά εξοργίζουν.

«Για αποδεδειγμένη καθυστέρηση επίδοσης ταχυδρομικών αντικειμένων ταχυμεταφορών, πέραν του συμφωνημένου χρονικού διαστήματος, καταβάλλεται αποζημίωση ίση με 6 € για κάθε μέρα καθυστέρησης και για την περίπτωση που η καθυστέρηση υπερβαίνει το πενταπλάσιο του συμφωνημένου χρόνου επίδοσης, επιπλέον επιστροφή του καταβληθέντος ταχυδρομικού τέλους για τη συγκεκριμένη αποστολή, με την προϋπόθεση ότι το συνολικό ποσό της αποζημίωσης δεν υπερβαίνει τα 100 €», αναφέρει η παραπάνω απόφαση.

Για να καλύψουν λοιπόν κάποιες από αυτές τα νώτα τους φτάνουν στο σημείο να σε βγάλουν και «αλλού ντ’ αλλού».

Ταχυμεταφορική παραδείγματος χάριν στο Αγρίνιο στέλνει μηνύματα με τα οποία ενημερώνει τους αποδέκτες προϊόντων και αγαθών ότι «η παράδοση δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί», γιατί ο αποδέκτης δεν ήταν στο σπίτι του, όταν ο υπάλληλος της εταιρείας έφτασε ως την πόρτα του για να του παραδώσει το προϊόν που περίμενε.

Επειδή όμως αδέρφια, αυτές τις μέρες η καραντίνα δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για εξόδους, δώστε και κανένα μεροκάματο…

Δεν είναι κακό…


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | Antenna-Star.gr, AgrinioTimes.gr