Για να δούμε, τι θα δούμε;

Χθες το μεσημέρι έφθασε ένα δελτίο τύπου σε όλα τα «δημοσιογραφικά γραφεία» της περιοχής από τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου, που παρόμοιο τα προηγούμενα χρόνια δεν έχω ξανά δει.

Ο λόγος για την επιστολή που έστειλαν οι εμπορικοί σύλλογοι του νομού στον πρωθυπουργό της χώρας (δείτε ΕΔΩ) και ούτε λίγο ούτε πολύ του ζητάνε με τις πολιτικές και οικονομικές εξουσίες που διαθέτει να στηρίξει αυτή την περίοδο τη μικρή και την πολλή μικρή επιχείρηση, έτσι ώστε να μπορέσει να επιβιώσει σε αυτή την τόσο δύσκολη συγκυρία.

Μόνο αναμενόμενο θα μπορούσε να είναι το γεγονός αυτής της επιστολής. Εκείνο όμως, που καθόλου αναμενόμενο δεν ήταν, είναι το γεγονός, ότι όλοι αυτοί οι σύλλογοι του νομού συμφώνησαν στην υπογραφή κοινού συνδικαλιστικού εγγράφου. Το γεγονός αρχίζει να γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον, αν συνειδητοποιήσει κανείς ότι ανάμεσα τους βρίσκονται ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου και ο αντίστοιχος του Μεσολογγίου, η «αγάπη, έρωτας και ο θαυμασμός» των οποίων,  όλα αυτά τα χρόνια, είναι γνωστά σε όλους… εμπόρους και μη. Τόσο γνωστή, που χρειάζεται η ύπαρξη δύο διαφορετικών ομοσπονδιών στο ίδιο νομό, για να προωθηθεί η συνδικαλιστική τους δράση. Όλοι επίσης γνωρίζουν, ότι μέχρι σήμερα κοινή συνδικαλιστική εμπορική δευτεροβάθμια ομπρέλα και για το Μεσολόγγι και για το Αγρίνιο ήταν αδιανόητο να υπάρξει.

Η είδηση λοιπόν δεν είναι το αναμενόμενο της επιστολής στον Πρωθυπουργό, αλλά το καινοφανές της συνεργασίας των Εμπορικών Συλλόγων του Μεσολογγίου και του Αγρινίου. Μια συνεργασία, που κάτι μου λέει ότι θα πάει και παραπέρα.

Για να δούμε, τι θα δούμε; Έχουμε να ζήσουμε ηρωικές εμπορικές συνδικαλιστικές στιγμές στο μέλλον.


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr