Ας το δουν θετικά στο Δήμο Αγρινίου… το αίτημα της Εστίασης

Εύλογο μπορεί να χαρακτηριστεί το αίτημα της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης Αγρινίου προς το Δήμο με θέμα την μείωση του τέλους κατάληψης των κοινόχρηστων χώρων.

Είναι γνωστή η τραγική θέση των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων του κλάδου από την έναρξη της πανδημίας έως και σήμερα.

Ας το δουν θετικά το αίτημα το οποίο παραθέτουμε πιο κάτω:

Η Ένωση Επαγγελματιών Εστίασης, έχοντας επίγνωση της δυσμενούς επίπτωσης στον κύκλο εργασιών του κλάδου αλλά και των αλυσιδωτών επιπτώσεων στα εξαρτώμενα επαγγέλματα εξαιτίας του Covid-19, προσπαθεί από την επανέναρξη των επιχειρήσεων μέχρι και σήμερα να συμβάλει στην ορθή λειτουργία και στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και συνεχίζει σε συνεργασία με τα αρμόδια θεσμικά όργανα, όπως έκανε από την αρχή του lockdown, να κάνει προτάσεις και παρεμβάσεις ώστε να βρεθούν λύσεις  στο οικονομικό αδιέξοδο που έχει οδηγηθεί η εστίαση.

Η μέχρι τώρα συνεργασία μας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άψογη και για τον λόγο αυτό θα θέλαμε να κάνετε παρέμβαση για την έκπτωση της τάξης 50% που αφορά τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστου χώρου. Η Κ..Υ.Α. που βγήκε θεωρούμε ότι είναι άστοχη διότι για να γίνει η έκπτωση θα πρέπει ένα κατάστημα εστίασης να αιτηθεί να του παραχωρηθεί επιπλέον χώρος και εφόσον δεν του επιτρέπετε τότε να γίνεται. Όπως καταλαβαίνετε αυτό είναι ανέφικτο διότι οι συνάδελφοι που έχουν προβεί σε ανανέωση αδείας ή έχουν βγάλει καινούργια άδεια, δεν είχαν λάβει υπόψη την απόφαση αυτή, η οποία βγήκε εκ των υστέρων και περίμεναν να γίνει η έκπτωση σε δεύτερο χρόνο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν την άδεια παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου εξαιτίας ανεξόφλητων δόσεων.

Επίσης να σας υπενθυμίσουμε ότι είχατε δεσμευτεί τόσο η δική σας παράταξη όσο και οι περισσότερες παρατάξεις που συγκροτούν το Δημοτικό Συμβούλιο, να μας γίνει έκπτωση μεγαλύτερη του 50% στα πλαίσια την στήριξης του κλάδου που έχει πληγεί περισσότερο εξαιτίας του Covid-19.

Παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψιν το αίτημα μας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δ.Σ),

Κωνσταντίνος Ναστούλης