Δράσεις για ωφελούμενους Τ.Ε.Β.Α. σε Θέρμο και Μεσολόγγι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το «Καλοκαιρινό Αθλητικό Φεστιβάλ» ΤΕΒΑ Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Με τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών και γονέων ωφελούμενων ΤΕΒΑ, απ’ όλη την Αιτωλοακαρνανία, ολοκληρώθηκε το Καλοκαιρινό Αθλητικό Φεστιβάλ που διοργάνωσε η Κοινωνική Σύμπραξη Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023, στο Μεσολόγγι.

Οι γονείς και παιδιά ηλικίας 6-16 ετών ωφελούμενοι ΤΕΒΑ, που συγκεντρώθηκαν στον χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου ΔΑΚ Μεσολογγίου, είχαν την ευκαιρία να παίξουν, να μάθουν, να
συνεργαστούν, να διασκεδάσουν και να συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια. Απώτερος σκοπός μέσα από αυτή την δράση, η τόνωση του πνεύματος ομαδικότητας, συνεργασίας και αγωνιστικού φρονήματος, η ανάπτυξη της κοινωνικότητας των παιδιών και κυρίως η συμμετοχή τους σε δράσεις που συμβάλουν στην προαγωγή της ψυχοσωματικής τους υγείας.

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ διεξήχθη βιωματικό σεμινάριο για γονείς και θεματικό εργαστήριο παιδιών  με τίτλο «Τα 6 Σκεπτόμενα Καπέλα» του E. De Bono. Μέσα από παιχνίδια ανταλλαγής ρόλων τόσο οι γονείς, όσο και τα παιδιά, εξερεύνησαν διαφορετικές πτυχές της προσωπικότητας τους και αντάλλαξαν ιδέες και ευρηματικές λύσεις σε πιθανά σενάρια προβλημάτων.

Βασική πρόκληση ήταν  να «αποδράσουν» από τον συνήθη τρόπο σκέψης, εξετάζοντας κι άλλες οπτικές γωνίες στην επίλυση προβλημάτων  και την σφαιρική λήψη αποφάσεων.

Σημειωτέα ήταν η συνεισφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου, που με την παρουσία του στο Φεστιβάλ εξασφαλίστηκε η ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Το Φεστιβάλ υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Κοινωνική Σύμπραξη Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας,  στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Προγράμματος «Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2018–2019 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018 2019), ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ Π.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ (ΚΩΔ. ΟΠΣ 5029532)» του Ε.Π. Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ/ FEAD)».

Ημερίδα διατροφικών συμβουλών για ωφελούμενους ΤΕΒΑ στο Δήμο Θέρμου

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Κ.Σ. Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, διοργανώνειημερίδα διατροφικών συμβουλών για ωφελούμενους ΤΕΒΑ, με θέμα «Έξυπνες λύσεις στην κουζίνα και στη διατροφή μας», στο πλαίσιο υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων του ΕΠ ΕΒΥΣ Ι του ΤΕΒΑ 2015-2016. Σκοπός της ημερίδας είναι να αποτελέσει οδηγό για μια καλύτερη διατροφική συμπεριφορά, αναδεικνύοντας τη σημασία και τα θετικά οφέλη της υγιεινής διατροφής για όλους.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023, στην Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων στο Δημαρχείο Θέρμου (Επαρ.Οδ. Θέρμου – Ναυπάκτου 6), με ώρα προσέλευσης στις 17:00.

Οι θεματικές ενότητες που θα παρουσιαστούν στην ημερίδα είναι οι εξής:

Συνδυασμοί τροφίμων που ωφελούν την υγεία μας.

Μεσογειακή πυραμίδα διατροφής.

Συμβουλές για έξυπνες και οικονομικές αγορές ειδών διατροφής.

Μαγειρεύω οικονομικά.

Η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική θέλουν μόνο φαντασία, δείτε πως θα βγάλετε τέλεια πιάτα με λίγα χρήματα.

Συμβουλές για να αξιοποιήσουμε το φαγητό που μας περίσσεψε.

Συντήρηση – Διατήρηση τροφίμων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι, ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ, μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στο τηλέφωνο: 2611 100230, από 9:00-17:00 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@pdeteba.gr.

Η ημερίδα υλοποιείται στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2015-2016 – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ» ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD) 2014-2020 από τη Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (MIS 5000218).

Διαβάστε επίσης: Αγγελόκαστρο: Πανηγυρικά γιορτάστηκε η Σύναξη των Αγίων Αποστόλων (Photos)