«Στο δρόμο της υλοποίησης έργο κρίσιμης σημασίας για τους κατοίκους της Αιτωλ/νίας»

Σπήλιος Λιβανός: «Στο δρόμο της υλοποίησης ένα ακόμα έργο, κρίσιμης σημασίας για τους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας»

Ο Γ.Γ. του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σκάλκος ενημέρωσε σήμερα τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της μελέτης αναμόρφωσης των αρδευτικών δικτύων, αρμοδιότητας Τ.Ο.Ε.Β. Παναιτωλίου.

Πρόκειται για ένα σημαντικότατο αναπτυξιακό έργο, προϋπολογισμού 1,7 εκ. ευρώ για την κατασκευή νέου αρδευτικού δικτύου, το οποίο θα καλύπτει καλλιεργήσιμη έκταση 30.000 στρεμμάτων αντί της έκτασης του Οργανισμού των 12.500 στρεμμάτων που αρδεύεται μέχρι σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι για την ένταξη χρηματοδότησης της μελέτης αναμόρφωσης των αρδευτικών δικτύων, ο κ. Λιβανός είχε εξαιρετική συνεργασία το προηγούμενο διάστημα με τον υπουργό Κώστα Καραμανλή, τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Καραγιάννη, τον πρόεδρο του Τ.Ο.Ε.Β. Παναιτωλίου Παναγιώτη Ζήση, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Παναιτωλίου Ανδρέα Γκορογιά, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Καινούργιου Βασίλη Καραγκούνη και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Νέας Αβαρώνης Παναγιώτη Δαμασκηνό.

Η κατασκευή του νέου αρδευτικού δικτύου για την αρδεύσιμη έκταση των 30.000
στρεμμάτων στην περιοχή και η εφαρμογή ενός σύγχρονου σχεδίου γεωργικής αξιοποίησης θα περιορίσει την υποαπασχόληση, αυξάνοντας τις θέσεις απασχόλησης στη γεωργία και κατά συνέπεια το οικογενειακό εισόδημα των αγροτών της περιοχής.

Παράλληλα, ο εκσυγχρονισμός των δικτύων θα επιτρέψει την εξοικονόμηση νερού και γενικότερα θα συμβάλλει στην προστασία του υπερπολύτιμου αυτού φυσικού πόρου.