Δυτική Αχαΐα: Εξιχνιάστηκε η υπόθεση εκβίασης και πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος εμπόρου

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των Aστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, υπόθεση εκβίασης και πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος εμπόρου στη Δυτική Αχαΐα.

Οι Aστυνομικοί κατάσχεσαν το αυτοκίνητο των κατηγορούμενων και σχημάτισαν κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος τους για εκβίαση και πρόκληση σωματικών βλαβών

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, κατά περίπτωση, σε βάρος τριών ημεδαπών ανδρών, για σωματικές βλάβες και εκβίαση κατά συναυτουργία.

Για τη διερεύνηση και εξιχνίαση της υπόθεσης, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε στις 9/5/2024 σε περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά, αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, με τη συνδρομή Aστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας προέκυψε ότι οι δυο κατηγορούμενοι στις 19-04-2024 παρέλαβαν αυτοκίνητο, που τους παραχώρησε ο τρίτος κατηγορούμενος και μετέβησαν σε επιχείρηση στην Κάτω Αχαΐα, όπου εντόπισαν τον ιδιοκτήτη και αφού του προκάλεσαν σωματικές βλάβες, τον εκβίασαν με απειλές, ώστε να μην πωλεί τα εμπορεύματα του σε μικροπωλητές σε περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας, προκειμένου οι τελευταίοι να ωθούνται στην αγορά εμπορευμάτων από επιχείρηση σε περιοχή της Αττικής.

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στις οικίες των κατηγορούμενων βρήκαν και κατέσχεσαν είδη ένδυσης, που φορούσαν οι κατηγορούμενοι κατά την τέλεση των πράξεων τους, ενώ κατασχέθηκε το όχημα που επέβαιναν ως μέσο διευκόλυνσης των παράνομων ενεργειών τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των κατηγορούμενων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

 

Διαβάστε επίσης: Πρωτόγνωρη υπόθεση εκβίασης στη Δυτική Αχαΐα εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ.