Η Ε.Ε. υπέγραψε τη συμφωνία με τη Pfizer/BioNTech για το εμβόλιο

Πρόκειται για την πέμπτη συμφωνία που θα εξασφαλίσει 1,2 δισ. δόσεις του εμβολίου. Συμφωνία με την κοινοπραξία BioNTech/Pfizer για τη διάθεση του εμβολίου που παρασκευάζει για την Covid-19 υπέγραψε η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου με ανάρτησή της στο Twitter.

«Αυτή η 5η συμφωνία είναι άλλο ένα ορόσημο στις προσπάθειές μας να παράσχουμε σε όλους τους πολίτες έναν ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο για να αντιμετωπιστεί η πανδημία», πρόσθεσε η Επίτροπος.

Στη συμφωνία αναφέρθηκε και η επικεφαλής της Κομισιό, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, λέγοντας πως έχουν εξασφαλιστεί 1,2 δις δόσεις του εμβολίου, το οποίο χαρακτήρισε ένα από τα πιο υποσχόμενα κατά του κορονοϊού.

«Ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο μπορεί να μας βοηθήσει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», σημείωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα υπήρξαν εξελίξεις με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού καθώς κατατέθηκε το επίσημο αίτημα για την κατεπείγουσα έγκριση του εμβολίου της «Pfizer», στον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA), όπως είχε γνωστό εδώ και μερικές ημέρες. Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου τοποθετείται, μάλιστα, η έγκριση του συγκεκριμένο εμβολίου, με βάση το σχετικό αίτημα.


Πηγή: altsantiri.gr
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr