Το Ε.Κ.Α. στηρίζει την απεργία των υγειονομικών

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου στηρίζει την απεργία που αποφάσισε η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. για την Πέπμτη 24 Σεπτέμβρη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να δώσουν  δύναμη στον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών, που παλεύουν για την υπεράσπιση της υγείας  του λαού για την ουσιαστική ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας . 

Το εθνικό σύστημα υγείας με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της τωρινής της Ν.Δ. βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού . Την ίδια ώρα που η  κυβέρνηση συνεχίζει την προκλητική προπαγάνδα περί ενίσχυσης κ ετοιμότητας του Ε.Σ.Υ.  , η νέα έξαρση της πανδημίας ξεσκεπάζει τα κυβερνητικά ψέματα , αποκαλύπτει την αμείλικτη πραγματικότητα των τεράστιων ελλείψεων σαν αποτέλεσμα της χρόνια πολιτικής εμπορευματοποίησης , υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης.

Με φιέστες , επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και ψέματα δεν θωρακίζεται η υγεία του λαού. Το αφήγημα για την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας καταρρέει σαν χάρτινος πύργος .

Το ΕΚΑ το επόμενο διάστημα θα πάρει  πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των προβλημάτων συνολικά στο χώρο της υγείας στην περιοχή μας , και θα απαιτήσει αγωνιστικά λύσεις. Κανένας δεν πρέπει να μείνει σιωπηλός , όλοι έχουμε τη δύναμη με την οργάνωση και τον αγώνα μας να αλλάξουμε την κατάσταση . 

Απαιτούμε εδώ και τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, των δομών του προσωπικού και του εξοπλισμού του.
Άμεση πρόσληψη μόνιμου  προσωπικού, πλήρης και αποκλειστικής απασχόλησης σε νοσοκομεία , κέντρα υγείας , ΕΚΑΒ, ΜΕΘ, εργαστήρια .
Να ανοίξουν τώρα όλες οι δομές υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.

Το  Δ.Σ.