Ε.Κ.Α.Β. Δυτικής Ελλάδας: 9 κρούσματα και 20 σε καραντίνα

Ανάστατες χτυπούν από προχθές οι σειρήνες του ΕΚΑΒ της περιφέρειάς μας. Τα εννέα κρούσματα που έχουν καταγραφεί σε διασώστες και διοικητικό προσωπικό, σε Πάτρα, Αγρίνιο και Ναύπακτο έχουν θέσει σε καραντίνα και δεκάδες άλλους εργαζομένους.

Χθες περιόδευσε στην περιοχή ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου συνοδευόμενος από τον διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ Αθήνας Δημήτρη Πύρρο. Κατά την παραμονή τους σε Πάτρα και Αγρίνιο είχαν συναντήσεις με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη, τους διευθυντές των τοπικών παραρτημάτων, τις διοικήσεις των Σωματείων και μέλη των πληρωμάτων.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 5 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο ΕΚΑΒ Αγρινίου, 3 στο ΕΚΑΒ της Πάτρας και 1 που αφορά διοικητικό υπάλληλο στον σταθμό του ΕΚΑΒ στη Ναύπακτο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Πληρωμάτων του ΕΚΑΒ Πάτρας Γιάννης Θεοδωρόπουλος, έχουν τεθεί σε καραντίνα 20 μέλη του πληρώματος στο ΕΚΑΒ της Πάτρας που είχαν συγχρωτιστεί με τα τρία διαγνωσμένα κρούσματα και συνεχίζεται η ιχνηλάτηση και σε άλλους εργαζομένους.