Ε.Κ. καθηγητών Αιτ/νίας: Κατέρρευσαν οι εκλογές παρωδία της Κεραμέως

«Χαιρετίζουμε την απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης  Δυτικής Ελλάδας να αποσύρει τα Ψηφοδέλτια όλων των Παρατάξεων για τις ηλεκτρονικές εκλογές Παρωδία που ετοίμαζε η Κεραμέως», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ενωτική Κίνηση καθηγητών Αιτωλοακαρνανίας  και συνεχίζει:

«Αυτή η απόφαση έρχεται να συμπληρώσει την μεγάλη ενωτική αντιστασιακή στάση των ΕΛΜΕ της Χώρας και της ΟΛΜΕ. Η  κατάρρευση των εκλογών Παρωδίας της κ. Κεραμέως συμβαίνει ταυτόχρονα με ένα άλλο πολύ σημαντικό γεγονός, την κατάρρευση του “success story” της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την διαχείρισης της  υγειονομικής κρίσης. Τα φερόμενα ως τεράστια «λάθη» που ουσιαστικά ήταν συνειδητές επιλογές, δηλαδή η μη λήψη μίας σειράς μέτρων που οφείλονται καθαρά σε οικονομικά νεοφιλελεύθερα συμφέροντα και ιδεοληψίες  όπως: Δεν έφτιαξαν ΜΕΘ. Δεν προσέλαβαν Γιατρούς και νοσηλευτικό, βοηθητικό προσωπικό. Δεν διόρισαν δασκάλους και καθηγητές σε όλα τα κενά, ο μη χωρισμός των Τάξεων στα 25-27άρια τμήματα και δεν πρόβλεψαν, σκόπιμα τα συμπτώματα της επιδημίας στο εκπαιδευτικό προσωπικό, δεν ενίσχυσαν τα ΜΜΜ με οχήματα και οδηγούς, δεν φρόντισαν να υπάρχουν ακόμα τα ατομικά μέσα προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ οι καθαρίστριες που είχαν υποσχεθεί αυτές «φορτώθηκαν» στους ανταποδοτικούς φόρους των δήμων και μάλιστα για μερική απασχόληση, τουτέστιν δεν υπάρχουν στην κανονική και πλήρης λειτουργία των σχολείων…

Στοχοποίησαν τη νεολαία, που φώναζε για τα αυτονόητα, και έτρεχαν μαθητές και εκπαιδευτικούς στα αστυνομικά τμήματα, με την βοήθεια των πληρωμένων ΜΜΕ και κάποιων «νοικοκυραίων» και ορισμένων διευθυντών, όπου έκοβαν τις αλυσίδες των καταλήψεων. Τώρα όμως όλοι αυτοί αφού έκαναν την «βρομοδουλειά» εξαφανίστηκαν να μοιραστούν τον εγκλεισμό μαζί με την υπόλοιποι κοινωνία  ως ηθικοί αυτουργοί για τον ψυχικό τραυματισμό της νέας γενιάς.

Η κυβέρνηση διέθεσε όμως πακτωλό χρημάτων για τον μεγάλο περίπατο και τα κανάλια της προπαγάνδας της πολιτικής της Κεραμέως και της κυβέρνησης ενώ, όπως είπαμε δεν περίσσεψαν χρήματα για την παιδεία και την υγεία, τώρα άρχισαν ξανά οι κολακίες για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό οι οποίοι έχουν εξαντληθεί και τους θυμούμαστε όταν κάποιος οικείος μας του χρειαστεί! Αυτό δεν είναι κοινωνική υποκρισία;

Για να μην καταρρεύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, όπως δημόσια παραδέχθηκε ο σύζυγος της υπέρκομψης, για το οποίο βέβαια δεν έκαναν απολύτως τίποτα, φάτε κορόϊδα ένα κλειδαμπάρωμα στο κεφάλι. Ένα καινούργιο lockdown απ’ το οποίο θα καταρρεύσει η χώρα και θα πεινάσει κόσμος και κοσμάκης. Ένα καινούργιο μάντρωμα για να εμπεδώσετε και να κατανοήσετε καλύτερα πόσο ηλίθιοι είστε που μας ανέχεστε και δεν αντιδράτε! Μας λένε λοιπόν οι υπάλληλοι  της Γερμανικής Ε.Ε. έχετε την προσωπική ευθύνη να την γλυτώσετε αν μπορείτε και αν την γλυτώσετε, έχετε την ευθύνη να μας ξανα χειροκροτήσετε και να μας ξαναψηφίσετε! Κορόιδα ε κορόιδα…

Έτσι θα έχουμε και την τηλεκπαίδευση – απάτη – όπου τρίβουν τα χέρια τους οι εταιρείες και οι μέντορές τους, που δυστυχώς κατέχουν και θέσεις «αξιωματούχων» στην εκπαίδευση. Θα αναγκάσουν με τον πιο ταξικό και σκληρό τρόπο τον αποκλεισμό των περισσοτέρων παιδιών των ΕΠΑΛ και όλων των λαϊκών στρωμάτων. Διότι δεν διαθέτουν τα προσωπικά μέσα να συμμετέχουν. Οι διάφοροι ΠΕΚΕΣεάρχες, που είναι απόντες από την ουσία της εκπαίδευσης θα φτιάξουν λέει τα τμήματα και θα παίρνονται υποχρεωτικά απουσίες! Από πού θα απουσιάζουν οι μαθητές μας, από την κουζίνα του σπιτιού τους, αυτό είναι εκπαίδευση;  Αντί η κ. υπουργός παιδείας και η κυβέρνηση της ΝΔ να ασχοληθούν με όλα αυτά που θα έδιναν ανάσες στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης ασχολούνται με την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και ποια εταιρεία, ποιού κουμπάρου θα προκριθεί στην προμήθεια για αρπαχτεί.

Η κυβέρνηση αρνήθηκε την πρόσληψη καθηγητών, όταν ο Δήμαρχος Πάτρα τους εξασφάλισε επιπλέον αίθουσες διδασκαλίας, φανερώνοντας για μια ακόμη φορά τις σκοπιμότητές τους, για την διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης..

Είμαστε υπερήφανοι, ως ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ και πολιτικο-συνδυκαλιστικός χώρος που συμβάλαμε σε αυτή την απόφαση του περιφερειακού Δ/ντή Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και στην κατανόηση του όλου προβλήματος από τον  ΔΔΕ Αιτωλ/νίας, κατά την σημερινή (Πέμπτη 5-11-2020) συνάντηση των δύο ΕΛΜΕ του νομού για το θέμα της ανάκλησης των ψηφοδελτίων αντίστοιχα για το ΠΥΣΔΕ Αιτωλ/νίας.

Εμείς συνεχίζουμε ΕΝΩΤΙΚΑ για την τελική δικαίωση του κλάδου και την επικράτηση των δημοκρατικών διαδικασιών στην ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων μας.»


Αίθουσα Σύνταξης
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr