Ε.Π.Ο.: Απαλείφθηκε το άρθρο-πρόκληση περί πολυιδιοκτησίας

Απαλείφθηκε πλήρως η εξωφρενική διάταξη περί πολυιδιοκτησιας, «φρένο» και σε όλες τις αλλαγές μετά την αντίδραση Αυγενάκη.

Ως ένδειξη καλής θέλησης και προς αποφυγή τριβών με την πολιτεία έπειτα από τις χθεσινές αντιδράσεις του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο (με εισήγηση Γραμμένου και σύμφωνη γνώμη από FIFA/UEFA) αποφάσισε την Τετάρτη (31/7) να βάλει φρένο σε όλες τις προωθούμενες αλλαγές στον ΚΑΠ και τον Πειθαρχικό Κώδικα, οι οποίες αφορούσαν ελάφρυνση των ποινών για επεισόδια και για συμπεριφορές παραγόντων.

Κατά συνέπεια, θα υπάρξει άμεσα διαβούλευση με την πολιτική ηγεσία, θα ληφθούν υπόψη και κάποιες παρατηρήσεις που έχουν κάνει οι ξένοι τοποτηρητές και έπειτα θα έρθουν οι κανονισμοί στην Ε.Ε. για επικύρωση.

Από εκεί και πέρα, απαλείφθηκε πλήρως και δεν θα τεθεί ξανά, η αδιανόητη διάταξη περί πολυιδιοκτησίας που επιχειρήθηκε να περάσει και έδινε το δικαίωμα σε ιδιοκτήτη ΠΑΕ να μπορεί να αγοράσει έως το 5% των μετοχών και μιας άλλης ΠΑΕ!

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί και δικαίωση του ρεπορτάζ του sport-fm.gr που την είχε προαναγγείλει από χθες.

Να σημειωθεί ότι για το θέμα αυτό, πέρα από την χθεσινή έντονη αντίδραση του Λευτέρη Αυγενάκη, υπήρξε αντίδραση και από τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ.

Πάντως, στην Ε.Π.Ο. εξακολουθούν να δηλώνουν πως η εν λόγω διάταξη συμπεριλήφθηκε από λάθος στον κανονισμό και ότι δεν υπήρξε σκοπιμότητα να εξυπηρετηθούν συμφέροντα…