Το Ε.ΠΑ.Μ. Αγρινίου χαιρετίζει και στηρίζει τον αγώνα των νησιωτών

Το Ε.ΠΑ.Μ. χαιρετίζει την ηρωική αντίσταση που προβάλλουν οι κάτοικοι των νησιών μας απέναντι στις καθεστωτικές δυνάμεις καταστολής του ελληνικού λαού και τη λαμπρή νίκη που πέτυχαν σε Χίο και Λέσβο, με τα μέλη και τους φίλους του ΕΠΑΜ στην πρώτη γραμμή του αγώνα!

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στη Λέσβο και τη Χίο είναι η καλύτερη απάντηση προς όλους τους «επαναστάτες» του καναπέ και του λαπτοπ, που κοιτούν αφ’ υψηλού τον ελληνικό λαό και τον λοιδωρούν γιατί «κοιμάται» και δεν εξεγείρεται. Ο ελληνικός λαός αποδεικνύει ότι είναι πάντα παρών και στις επάλξεις, όταν πρόκειται για την διεκδίκηση των θεμελιωδών του δικαιωμάτων και την υπεράσπιση του πατρίου εδάφους.
Γιατί τα πρόσφατα γεγονότα αυτό ακριβώς σηματοδοτούν: την προσπάθεια από μεριάς της κατοχικής κυβέρνησης να επιβάλει δια της βίας την απόσπαση εδαφών από τους νόμιμους δικαιούχους, τους Έλληνες πολίτες. Την αποστέρηση του ελληνικού λαού από το θεμελιώδες, έννομο δικαίωμά του να ζει με ασφάλεια στον τόπο του. Την παράδοση των πατρογονικών εδαφών, ως λεία σ’ αυτόν τον ιδιότυπο, υβριδικό πόλεμο που δέχεται η χώρα μας με αιχμή του δόρατος τη λεγόμενη «προσφυγική» κρίση. Την αλλαγή του καθεστώτος κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου.
Οι αντίδραση των κατοίκων της Λέσβου και της Χίου σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αυτοδικία, αλλά νόμιμη άμυνα. Απέναντι σε μια κυβέρνηση εντολοδόχο ξένων συμφερόντων, που για την εξυπηρέτησή τους δεν διστάζει ακόμα και να χύσει αίμα Ελλήνων πολιτών, ο ελληνικός λαός δηλώνει στην πράξη ότι δεν έχει καμία διάθεση αυτοχειρίας! Η αντίσταση απέναντι στις εχθρικές δυνάμεις κατοχής (γιατί ως τέτοιες αποβιβάστηκαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ στα νησιά) είναι ο μόνος δρόμος γι’ αυτόν τον λαό που είναι αποφασισμένος να ζήσει, πολίτης κι αφέντης στον τόπο του! Η πρώτη νίκη που πέτυχαν οι κάτοικοι της Λέσβου και της Χίου, με την αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων καταστολής, δεν πρέπει να εφησυχάζει, αλλά να δυναμώνει τη βούληση για περισσότερη και καλύτερη οργάνωση της αντίστασης στο καθεστώς κατοχής.
Το ΕΠΑΜ καλεί τους κατοίκους των νησιών, αλλά και όλον τον ελληνικό λαό, να βρίσκεται σε εγρήγορση και επιφυλακή. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον δίκαιο αγώνα των νησιωτών, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά τους στην αντίσταση και την διεκδίκηση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. Παλεύουμε μαζί τους και καλούμε όλον τον ελληνικό λαό να σταθεί στο πλάι τους και να κλιμακώσει τον αγώνα, μέχρι την τελική νίκη και την απελευθέρωση της πατρίδας μας από την κατοχή που της έχει επιβληθεί.