Η Ε.Ρ.Τ. ενισχύεται σε επίπεδο μυθοπλασίας με σειρά εποχής

Τρεις σειρές ενέταξε στο πρόγραμμά της τη φετινή σεζόν η ΕΡΤ. Η δημόσια τηλεόραση, όπως έχουν τονίσει άλλωστε πολλές φορές οι διοικούντες, έχει ως στόχο να καταστεί ανταγωνιστική έναντι των ιδιωτικών καναλιών.

Οι σειρές «Χαιρέτα μου τον πλάτανο», «Η τούρτα της μαμάς» και «Τα καλύτερά μας χρόνια» κατάφεραν να κερδίσουν σημαντικό μέρος του κοινού. Οι τρεις προσθήκες στο πρόγραμμα κατάφεραν να κερδίσουν θετικές κριτικές για την αρτιότητά τους αλλά και το σενάριο που πολλές φορές ανταποκρίθηκε και στις πιο υψηλές προσδοκίες.

Η μυθοπλασία στην Ε.Ρ.Τ. όμως δε θα σταματήσει εδώ.

Όπως έχει γινεί γνωστό εδώ και καιρό σχεδιάζεται κωμωδία όπου θα πρωταγωνιστεί η Ελένη Ράντου. Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Realife», η Δημόσια τηλεόραση έχει στα χέρια της πρόταση για σειρά εποχής.

Σύμφωνα με όσα γράφονται θα διαδραματίζεται στην Αθήνα την περίοδο του Μεσοπολέμου. Το μουσικό στοιχείο της εποχής θα κυριαρχεί στη συγκεκριμένη σειρά αν βέβαια τελικά εγκριθεί. Φέρεται πάντως, σύμφωνα με τη «Realife» να έχει προβάδισμα ανάμεσα στις υπόλοιπες προτάσεις που κατατέθηκαν από εταιρείες παραγωγής.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι στόχος της Ε.Ρ.Τ. είναι να δημιουργήσει και ειδική ζώνη λογοτεχνικών έργων. Σε αυτή θα ενταχθούν μίνι σειρές που θα είναι τηλεοπτικές μεταφορές διηγημάτων σπουδαίων Ελλήνων λογοτεχνών.

Μερικά από αυτά θα σκηνοθετήσει ο Μανούσος Μανουσάκης.

dailymedia.com.gr